Catalunya Diari

Quatre fotoperiodistes catalans exposen a Balaguer 80 imatges del volcà de La Palma

Són fotografies fetes amb dron i des de terra i han editat un calendari per recaptar fons per una protectora d'animals

Quatre fotoperiodistes catalans exposen des d'aquest dilluns a la Paeria de Balaguer 80 imatges fetes amb dron i des de terra que mostren la doble cara del volcà de la Palma. «Cada fotografia representa l'experiència de tot el que vam viure, des de l'espectacularitat de l'erupció fins al que hi ha darrere», explica el pilot de dron, Carles Rabadà.

L'exposició estarà a Balaguer fins al 30 de gener i després està previst que viatgi fins a Barcelona i La Palma. A més, els artífexs de les imatges, Jordi Costa, David Melero, Paula Artés -a més de Rabadà-, han escollit 12 d'aquestes fotografies per editar un calendari per recaptar fons per a la protectora d'animals Benawara. N'han fet 250 unitats, que venen a 15 euros, a través magma.cat.

És un projecte que van començar Rabadà, Melero i Costa –que va animar després a Artés- arran d'una idea que va sorgir quan es van trobar a 'Miravisions'. "Vam anar a La Palma a veure què ens trobàvem i ens en vam enamorar», explica Rabadà.

Pla americà dels fotoperiodistes -d'esquerra a dreta-: Jordi Costa, Paula Artés, David Melero i Carles Rabadà
Quatre fotoperiodistes catalans exposen a Balaguer 80 imatges que mostren la doble cara del volcà de La Palma | LleidaDiari.cat

La doble cara del volcà

«'Amb 'Magma' volem explicar la doble cara del volcà, des de l'espectacularitat de l'erupció fins al que hi ha darrere, com el que han patit famílies, comerços i també els animals», afegeix. «Vam tornar en xoc perquè vius molt a prop l'erupció, però també el que està vivint la gent, i molts dies acabàvem amb una llagrimeta», reconeix.

«La gestió dels permisos ha estat més fàcil del que em pensava. És més difícil volar a Camarasa o a Barcelona», destaca Rabadà. «Va ser una pujada d'adrenalina perquè les imatges són espectaculars», explica Rabadà que comenta que, fins i tot en un dels enlairaments se li va desfer una part del dron. «Però la imatge s'ho val», assegura.

Per fer el reportatge hi van viatjar en dues ocasions; la primera quan el volcà feia 60 dies que estava en erupció i hi van estar 5 dies. Després hi van tornar fa dues setmanes -a començaments de desembre- i hi van estar 5 dies més. «Hi tornarem segur», diu Rabadà.


Comentaris

envia el comentari