Catalunya Diari

Francesc Viaplana agafa el relleu de Jordi Fàbrega a l'alcaldia de la Seu

El canvi s'emmarca en l'acord de govern assolit per ERC i JxCat després de les eleccions municipals

Francesc Viaplana (ERC) ha estat investit nou alcalde de la Seu d'Urgell, càrrec que ostentarà fins al final de l'actual legislatura i que s'emmarca en l'acord de govern que van assolir ERC i JxCat després de les eleccions municipals del 2019.

D'aquesta manera, el fins ara vicealcalde ha agafat el relleu de Jordi Fàbrega (JxCat), després d'obtenir majoria absoluta amb els 9 vots favorables de l'equip de govern d'ERC i JxCat. Per la seva banda, el grup municipal de Compromís x la Seu ha votat pel seu cap de llista (6 vots) i la regidora de la CUP ha donat el seu vot pel seu grup municipal (1 vot).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Amb la celebració d'aquest ple extraordinari, Jordi Fàbrega, fins aquest dissabte alcalde de la Seu d'Urgell, ha traspassat la vara d'alcalde a Francesc Viaplana, fins ara vicealcalde, portant a terme, així, l'acord assolit entre Junts i ERC després de les eleccions municipals.

D'aquesta manera, Jordi Fàbrega ha ocupat l'alcaldia els primers 27 mesos de legislatura, mentre que Francesc Viaplana ho farà els pròxims 21 mesos restants. A partir d'ara, Fàbrega ostentarà el càrrec de vicealcalde, a més de les regidories de Projectes estratègics, Castellciutat, Hisenda i Intervenció i Seguretat Ciutadana.

Pla mitjà del moment en què Francesc Viaplana rep la vara d'alcalde de mà de l'alcalde sortint, Jordi Fàbrega
Francesc Viaplana agafa el relleu de Jordi Fàbrega a l'alcaldia de la Seu d'Urgell | LleidaDiari.cat

L'entesa i tracte d'aquesta primera meitat de legislatura

En el seu discurs ja com a alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha agraït a l'alcalde sortint «l'entesa i tracte d'aquesta primera meitat de legislatura». «Quan vam forjar l'acord de govern, vam crear la vicealcaldia, una nova figura que ens servia per tractar-nos d'igual a igual, així hem funcionat fins ara i així continuarem funcionant», ha ressaltat el nou alcalde.

Viaplana ha afirmat que assumir l'alcaldia de la Seu és «l'honor polític més gran que hi pot haver». «Crec sincerament que vivim en un indret privilegiat. Tot i això, soc plenament conscient dels reptes que tenim per endavant. Fins ara hem dedicat tots els nostres esforços i recursos a la ciutat, però encara ens queda molt per fer», ha afegit.

 

Lleialtat i confiança

Per la seva banda, Jordi Fàbrega ha explicat durant el seu discurs de renúncia «els pactes estan per complir-los, amb lleialtat i confiança». També ha fet un balanç d'aquests 27 mesos al capdavant de l'alcaldia, marcats per la pandèmia.

«Una pandèmia que ha situat com a eix de totes les nostres decisions i de tot el nostre govern, la salut dels nostres veïns i veïnes, intentant minimitzar els danys sanitaris, però també els socials, econòmics i emocionals. Prendre decisions sempre és difícil, però sobretot quan tenim moltes preguntes i cap resposta, com va ser el cas a l'inici d'una pandèmia», ha indicat.


Comentaris

envia el comentari