Catalunya Diari

Madrid, la comunitat autònoma amb més fuga d’empreses

És el segon trimestre consecutiu que Madrid encapçala la llista, seguit per Catalunya

Madrid encapçala el rànquing en seus socials d'empreses fugades | EFE

 

La Comunitat Autònoma de Madrid és la regió que ha tingut més fuga de seus socials d'empreses a Espanya. Així ho ha publicat l'Escola de Registradors a la seva pàgina web, junt amb els resultats de tota la resta de comunitats autònomes espanyoles.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

  

Durant els tres primers mesos de 2019, s'han registrat un total de 2.094 canvis de seu social a tota Espanya, dels quals 616 canvis pertanyen a Madrid. El destí preferit de moltes d'aquestes empreses fugades, tal com indica el mateix registre, és Andalusia, la qual ha rebut 114 d'aquestes seus socials que havien estat madrilenyes fa pocs mesos.

  

Malgrat que Madrid sigui el cap de la llista de fugues d'empreses, està seguit per Catalunya, on s'han registrat la baixa de 349 seus socials en total. En aquest cas, però, moltes de les seus socials han estat destinades a Madrid, concretament un total de 89; seguit per Andalusia i el País Basc, on hi han destinat la nova seu 56 i 52 empreses, respectivament.

 

  

Catalunya, en balanç negatiu

Fent una comparació entre les seus socials que s'han registrat i les que han marxat de cada comunitat autònoma, Catalunya és la més perjudicada: el saldo de la comunitat catalana es troba en 155 empreses perdudes. Madrid, per la seva banda, també està en zona negativa, però amb una xifra menor: 84 societats.

  

Catalunya ha incrementat la fuga d'empreses des de la crisi derivada del referèndum de l'1 d'octubre l'any 2017. Des de llavors, l'Escola de Registradors ha comptabilitzat un total de 5.244 empreses fugades de la regió catalana. A Madrid, encara que ara lideri la llista, només ha acumulat la sortida d'un total de 2.562 seus socials.

Augment positiu en constitució de noves empreses

Per altra banda, s'han registrat un total de 28.032 empreses noves durant aquest primer trimestre, el que significa que hi ha hagut un augment en el 1.4% respecte als mateixos mesos de l'any anterior.

La Comunitat Autònoma amb més registres ha estat Madrid, amb un total de 6.362 constitucions –suposa el 4.8% del total–, i en segon lloc trobem a Catalunya amb 5.411 noves empreses –és a dir, el 3.6%–. Per altra banda, les Comunitats en les quals ha baixat més la creació de noves empreses han estat Astúries, les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla i Aragó –amb un -10.7%, -8.5% i -8% respectivament–.


Comentaris

envia el comentari