Catalunya Diari

Una fuita obliga a tallar l'aigua als veïns de Solsona durant dues hores

L'incident s'ha detectat per l'entrada d'aigua al Pou de Gel i s'ha produït en una de les principals línies de la xarxa municipal d'aigua

Imatge d'una aixeta amb aigua

Els solsonins no tindran aigua durant dues hores | Pixabay

Solsona patirà aquest dimarts un tall d'aigua de dues hores als sectors est i sud de la ciutat. Segons han informat des del consistori, el tall es deu als treballs de reparació d'una fuita d'aigua localitzada a l'altura del portal del Pont, la qual, obliga a interrompre el subministrament d'aigua potable aquest pròxim dia 20 durant dues hores i a partir de les 10.00 hores del matí.

La fuita detectada per l'entrada d'aigua al Pou de Gel, s'ha produït en una de les principals línies de la xarxa municipal d'aigua, i l'àmbit d'afectació abraçada bona part dels sectors est i sud del municipi. Està previst que, a partir de les 12.00 hores del migdia, els veïns de la capital del Solsonès ja puguin tornar a disposar del servei.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La Paeria engega analítiques de control de la qualitat de l'aigua a tota la ciutat

L'Ajuntament de Lleida inicia aquesta setmana analítiques de control de la qualitat de l'aigua a l'aixeta del consumidor. En total, es duran a terme 87 controls distribuïts aleatòriament en funció del nombre d'habitants i d'altres criteris tècnics per tots els barris de la ciutat, inclosos Sucs, Raimat i l'Horta. El mostreig es farà tant en edificis públics com privats i té com a objectiu "garantir la salubritat, qualitat i neteja de l'aigua per tal de protegir la salut de les persones de qualsevol mena de contaminació", ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius.

Aquestes anàlisis es fan anualment en compliment de les exigències fixades en el RD 140/2003, pel qual s'estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l'aigua de consum humà. Per a fer-los s'ha adjudicat un contracte de servei de control de qualitat de l'aigua a l'aixeta del consumidor, que ha estat adjudicat a l'empresa Laboratorios Munuera S.L.U, per un pressupost de 14.948,34 €, IVA inclòs.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme Toni Positius, va destacar en el seu moment que l'aigua potable de Lleida és de bona qualitat i que se situa entre les millors de l'Estat, segons el rànquing de controls que es realitzen arreu del país. En aquest sentit, va indicar que «és la nostra voluntat seguir oferint un bon servei als lleidatans i lleidatanes, per això es farà aquest estudi a tota la ciutat, l'Horta i les EMD de Sucs i Raimat, per tenir una fotografia de la qualitat de l'aigua de boca».


Comentaris

envia el comentari