Catalunya Diari

Front comú per ajudar aquesta entitat solidària de la Noguera

L'entitat social rep una aportació econòmica de 2.000 euros de Fundació "la Caixa" a través de CaixaBank

Imatge de l'associació Estel de Balaguer

La Fundació "la Caixa", CaixaBank i l'Associació de Comerciants de Balaguer junts per ajudar el Taller Estel | associació Estel de Balaguer

CaixaBank, a través d'una aportació econòmica de la Fundació la Caixa, i l'Associació de Comerciants de Balaguer han mostrat el seu suport als projectes del Taller Estel de Balaguer, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la Noguera. L'entitat social ha rebut una col·laboració de 2.000 euros.

L'aportació permetrà donar suport a l'Associació en les activitats que duen a terme durant aquesta època excepcional, com són les sortides a caminar, els tallers de manualitats, ioga, dansa, fisioteràpia, l'hort ecològic, tallers de pintura, de restauració de mobles o de cuina i activitat física adaptada. Actualment hi ha 84 persones que es beneficien de les activitats de l'Associació l'Estel així com les seves famílies.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació "la Caixa" en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals com les de l'Associació l'Estel de Balaguer i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

La importància de la solidaritat i col·laboració

Jordi Porta, director d'Àrea de Negoci de CaixaBank a la Noguera i Pirineus, ha destacat «la importància de la solidaritat i col·laboració entre les diferents entitats i institucions per donar suport a les persones amb algun grau de discapacitat». Per la seva banda, Rosa Maria Pla, directora del Taller l'Estel, ha agraït a CaixaBank la seva implicació, i ha assegurat que els permetrà continuar amb la seva activitat fins i tot en moments complicats com l'actual. Pla també ha agraït a l'Associació de Comerciants de Balaguer que els escollís a ells com a beneficiaris de la col·laboració.

L'Associació l'Estel

L'Associació L'Estel de Balaguer és una entitat d'àmbit comarcal de suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de La Noguera. L'Associació l'Estel està formada per les persones usuàries, els pares, mares i representants legals de les persones usuàries i les persones físiques i jurídiques que tinguin interès a contribuir en l'assoliment de les seves finalitats.

També compten amb col·laboradors i persones voluntàries, que contribueixen a l'acompliment de les finalitats socials de l'entitat. Des de l'Associació s'ofereixen diferents serveis com l'escola d'educació especial, el taller ocupacional, la llar residència (amb dos habitatges), un club esportiu, així com activitats de lleure i servei de transport per als usuaris.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Fruit de la col·laboració entre la Fundació "la Caixa" i CaixaBank, el 2020, es va donar suport a més de 8.500 projectes de prop de 7.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els grans i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació "la Caixa" ha col·laborat, a través de CaixaBank, amb 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari