Catalunya Diari

La Fundació Òpera a Catalunya oferirà 40 concerts en 12 ciutats catalanes la temporada 2021-2022

El cicle s'iniciarà amb l'òpera bufa 'Il barbiere di Siviglia' i es clourà amb 'Rigoletto'

La Fundació Òpera a Catalunya (FOC) celebrarà la nova temporada 2021-2022 d'òpera a Catalunya, el 34è Cicle d'Òpera a Catalunya - 39a Temporada d'Òpera a Sabadell, amb 40 concerts en 12 ciutats catalanes fins a la primavera.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Obrirà el cicle l'òpera bufa de nova producció 'Il barbiere di Siviglia' i la tancarà el drama 'Rigoletto' en una temporada que serà de represa.
 

Enguany, es recuperen les funcions a Tarragona i a Figueres amb una edició que tindrà un pressupost d'1,7 milions d'euros i tres produccions de nova factura, que aposten per la qualitat i la innovació, sempre amb formats pròxims al públic, segons ha explicat en roda de premsa el director general de la FOC, Oscar Lanuza. 

Cartell de l'òpera 'Il barbiere si Siviglia' de la 34a Temporada d'Òpera a Catalunya
Cartell de l'òpera 'Il barbiere si Siviglia' de la 34a Temporada d'Òpera a Catalunya | LleidaDiari.cat

Gran varietat d'estils i concerts

Lanuza ha celebrat que aquesta serà la primera temporada al 100% produïda per la FOC, després d'una edició passada de transició el 2020. «Esperem que sigui també la temporada de la recuperació després d'un any molt difícil», ha remarcat. La proposta arribarà a una dotzena de ciutats catalanes amb un total de 35 funcions més dos concerts extraordinaris (en total, 40 concerts).
 

En concret, el cicle començarà amb l'òpera bufa 'Il barbiere di Siviglia' el 20 d'octubre al Teatre La Faràndula de Sabadell. Torrents ha defensat el fet de començar amb aquesta òpera «divertida i fresca» a escala musical i teatral permetrà superar el «mal rollo» dels darrers dos anys, ja que ara "toca riure" i gaudir amb aquesta obra, dirigida per Pau Monterde i amb direcció d'escena de Miquel Gorriz. A la interpretació hi haurà el baríton madrileny César San Martín i la soprano Carmen Romeu.
 

'Il barbiere di Siviglia' serà una nova producció amb una escenografia giratòria, que tindrà tres funcions a Sabadell i passarà per Reus, recuperarà Figueres i anirà a Manresa, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Lleida, Tarragona i Granollers.

Produccions extraordinàries

A més de la temporada operística regular, la FOC ofereix dues produccions extraordinàries fora d'abonament: El 'Rèquiem', de Verdi, liderat per l'Orquestra Simfònica de Vallès i el Cor de l'Òpera de Sabadell, que farà gira per 6 localitats amb les veus de Maribel Ortega, Laura Vila, Albert Casals i Felipe Bou.
 

També es proposa un recital d'Arias de Händel protagonitzat per la contralt Sonia Prina, el tenor Juan Sancho i la formació barroca Vespres d'Arnadí.


Comentaris

envia el comentari