Catalunya Diari

Fundesplai educarà més de 115.000 infants en una alimentació saludable i sostenible

La proposta 'Menjar canvia el món' s'ha presentat aquest dissabte a 250 monitors i educadors en el lleure

La Fundació catalana de l'esplai, coneguda com a Fundesplai ha presentat aquest dissabte davant d'un total de 250 monitors i educadors en el lleure la proposta educativa 'Menjar canvia el món'.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!


Aquesta nova companya vol educar a més de 115.000 infants i joves participants a esplais i escoles en una alimentació saludable, sostenible i justa que impacti en la salut personal i, alhora, en la salut global del planeta. 'Menjar canvia el món' inclou tota una sèrie de materials pedagògics com una web plena de recursos i activitats, un quadern amb la fonamentació i una maleta pedagògica plena de jocs i contes.
 

Tots aquests elements es complementaran amb una gran exposició de 1.100 m2, que porta per títol 'Menja. Actua. Impacta', que Fundesplai inaugurarà el 20 de novembre del 2021. 

Monitors i educadors amb un cartell de la campanya de Fundesplai 'Menjar canvia el món', el 18 de setembre del 2021
Monitors i educadors amb un cartell de la campanya de Fundesplai 'Menjar canvia el món' | LleidaDiari.cat

En total es fan 11 tallers 

La jornada d'aquest dissabte on s'ha inaugurat el nou projecte, ha comptat amb la taula rodona 'Per què menjar canvia el món?', amb la participació d'Ana Moragues, de la Universitat de Barcelona; Gemma Salvador, dietista-nutricionista de l'Agència de Salut Pública de Catalunya; i Javier Guzmán, director de Justícia Alimentària.
 

D'altra banda, aquesta no ha estat l'única activitat, ja que també s'han celebrat diferents espais formatius per oferir a educadors/es recursos per treballar amb infants i joves tot seguint el nou programa presentat. En total es fan 11 tallers, entre els quals un és sobre aprendre a cuinar a l'esplai, un altre tracta de com fer un hort a l'escola o esplai, sobre com treballar a les entitats els Objectius de Desenvolupament Sostenible, un altre sobre les experiències d'una pastora que parlarà sobre camp i gènere o un altre sobre l'impacte que produeixen a la salut els sobreenvasats.

Respecte aquesta associació, Fundesplai és una iniciativa sense afany de lucre que, entre d'altres, desenvolupa la seva acció educativa i social en 1.424 escoles, ja siguin menjadors escolars, activitats extraescolars, suport a les necessitats educatives especials... entre d'altres i també a 119 esplais i projectes de lleure. En aquests dos àmbits hi participen més de 115.000 infants i joves.


Comentaris

envia el comentari