Catalunya Diari

El ‘Galacticat’ tanca la seva 8a edició amb la participació de més de 3.500 persones

L'edició d'enguany ha combinat les sessions presencials i virtuals per la situació sanitària

El 'Galacticat', la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, ha tancat la seva 8a edició amb un èxit notable de públic i de participació en totes les activitats que han tingut lloc durant tota la setmana a Tàrrega.

Entre les accions educatives, les activitats paral·leles i les projeccions de cinema, al festival hi han participat unes 3.500 persones, 1.600 de les quals s'han apropat aquesta setmana a la capital de l'Urgell a les exhibicions de curts i llargmetratges, moltes d'elles a l'aire lliure.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La 8a edició del 'Galacticat' s'ha tancat aquest diumenge tarda amb una gala de clausura, en la qual s'ha anunciat el palmarès i l'entrega de premis. L'acte ha estat presidit per la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, i precedit pel concert de clausura amb la Sant Andreu Jazz Band.

Imatge del Galacticat
El ‘Galacticat’ tanca la seva 8a edició amb la participació de més de 3.500 persones | LleidaDiari.cat

El creixement exponencial dels assistents

El director del Galacticat, Ramon Bochaca ha destacat «el creixement exponencial dels assistents durant tota la setmana». Des de l'organització s'ha valorat l'èxit que ha suposat portar a terme una mostra de cinema després de més d'un any de pandèmia. En aquesta 8a edició, marcada per la situació sanitària, han tingut una bona acceptació els passis virtuals.

Més enllà d'aquesta circumstància, Bochaca ha recordat que Tàrrega ha estat l'escenari de la projecció de més de 100 hores de cinema durant aquesta setmana. A més, ha detallat que «la resposta del públic ha estat excel·lent, no només responent positivament a l'esdeveniment, sinó que ha propiciat xerrades sobre cinema després de les sessions, elogiant la qualitat de les propostes que hem ofert».

Durant el cap de setmana, la capital de l'Urgell s'ha convertit en una sala de cinema a l'aire lliure gràcies a les dues pantalles d'exhibició, que s'han instal·lat a l'Avinguda Catalunya de la capital de l'Urgell.

Aquesta iniciativa se suma a les accions que s'han dut a terme durant tota la setmana, entre les quals sobresurt la terrassa de l'Ateneu de Tàrrega, que també s'ha convertit en un espai de cinema a l'aire lliure. A més, enguany s'han afegit activitats paral·leles al certamen, com el GalacticGames o l'Off Fest i se n'ha pogut repetir d'altres com la degustació de gintònics.

Directors i actors protagonistes dels més de 150 curts i llargmetratges

Han desfilat per Tàrrega alguns dels directors i actors protagonistes dels més de 150 curts i llargmetratges que han transformat la ciutat en la capital del cinema fantàstic i de terror. Entre els convidats que desfilaran aquests dies pel 'Galacticat', es troben el director del curt alemany 'Mutti', Xavier Baeyens; Silvia Pradas i Javier Llovería, directora i productor del curt 'Nosotros'; Susana Ramírez i Jaime Arnaiz, directora i productor executiu del curt 'Dilo' i Armando Molina, director de 'Multivers'.

Cloenda i palmarès

La VIII edició del Galacticat, ha finalitzat amb un concert de cloenda a càrrec de la Sant Andreu Jazz Band que ha precedit a la lectura del palmarès i entrega de premis de les seccions oficials.

Els membres del jurat del VIII Galacticat, Judith Colell, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, i Dani Villanueva, productor, guionista i director de cinema, han fet la lectura del palmarès de l'edició d'enguany. També forma part del jurat l'escriptor i crític de teatre Pep Prieto i l'actor i director de cinema Miguel García Borda que, tot i no ser a la gala han emès el seu dictamen.


Comentaris

envia el comentari