Catalunya Diari

GAP Cooperativa denúncia pintades «amenaçadores» contra un ramader de Juneda

L'entitat lamenta l'auge en els darrers mesos d'accions intimidatòries i vexatòries contra ramaders de les Garrigues

Detall d'una de les pintades aparegudes a la façana d'un ramader de Juneda
GAP Cooperativa denúncia pintades "amenaçadores" contra un ramader de Juneda | LleidaDiari.cat

GAP Cooperativa ha denunciat públicament les pintades «amb contingut amenaçador» que van aparèixer la nit del 17 de juliol a la façana de la casa d'un ramader de Juneda (Garrigues).

En concret, s'hi poden llegir missatges com ara «maltractament animal» i «t'estem vigilant». L'entitat sospita que aquest «nou atac» contra els ramaders podria ser obra de «persones suposadament vinculades amb grups animalistes». Des de GAP Cooperativa lamenten que en els darrers mesos «s'han multiplicat aquests actes intimidatoris i vexatoris», alguns dels quals «adreçats de manera directa a ramaders de la comarca», en forma de «pintades en cases particulars, granges, equipament públic, publicacions a les xarxes socials i, fins i tot, insults al carrer».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Consideren aquestes pintades un nou atemptat contra la propietat privada

Els responsables de GAP, cooperativa que agrupa ramaders de les Garrigues, consideren aquestes pintades un «nou atemptat contra la propietat privada i la llibertat individual» i denuncien públicament «l'assetjament que estan patint diferents ramaders de les Garrigues els darrers mesos a través de pintades amb contingut i expressions insultants i amenaçadores a les seves cases particulars, explotacions agrícoles i ramaderes i equipaments públics». A més, també denuncien «la pressió i amenaces exercides a les xarxes socials, al mateix carrer i accions de sabotatge en equipaments de les granges».

Els responsables de GAP Cooperativa volen fer palès la seva aposta i el seu «respecte per la llibertat d'expressió i la diversitat d'opinions i pensament», tot respectant que puguin existir col·lectius i corrents d'opinió contràries a la seva activitat. No obstant això, esgrimeixen que «quan la defensa d'aquests interessos particulars conculca els drets individuals d'altres persones, amb amenaces directes, insults i falsedats, com està passant, cal posar-ho en relleu i denunciar-ho».

Recalquen que tots els socis treballen a les seves granges complint d'una manera estrica

A la vegada, des de GAP Cooperativa recalquen que «tots els socis treballen a les seves granges complint d'una manera estrica amb totes les mesures i normatives aplicades per part de l'administració pel que fa al benestar animal». Consideren que, amb aquestes pintades, i publicacions a les xarxes socials, «s'acusa de manera recurrent i infundada als ramaders de maltractament animal».


Comentaris

envia el comentari