Catalunya Diari

Les Garrigues crea el distintiu de qualitat 'Restaurant Verge Extra'

Busca visualitzar aquells locals de restauració que apostin per l'oli d'oliva verge extra i pel producte de proximitat

El Consell Comarcal de les Garrigues ha posat en marxa el nou distintiu de qualitat 'Restaurant Verge Extra' al qual s'han adherit ja cinc restaurants de la comarca. La iniciativa té la finalitat de visualitzar aquells establiments de restauració de les Garrigues que apostin per l'oli d'oliva verge extra, pel producte local i tinguin un clar compromís amb el territori.

La creació d'aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l'oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant des del 2019 el consell comarcal per promocionar i promoure la restauració, l'oli d'oliva verge extra i els productes agroalimentaris de la comarca.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Detall d'un plat cuinat complint amb els criteris del distintiu 'Restaurant Verge Extra' promogut pel Consell Comarcal de les Garrigues
Les Garrigues crea el distintiu de qualitat 'Restaurant Verge Extra' i ja s'hi han adherit cinc establiments | Consell Comarcal de les Garrigues

Per tal de rebre el distintiu, els restaurants de la comarca han de complir amb una sèrie de requisits de reconeixement establerts per l'ens comarcal en relació amb l'ús de l'oli d'oliva verge extra (OOVE), els productes locals de les Garrigues i els productes de proximitat. Així, han d'utilitzar un mínim del 80% d'oli d'oliva verge extra de les Garrigues per la cuina i un 100% en sala; disposar a l'establiment de carta d'olis o visualitzar en la carta general l'ús d'oli d'oliva verge extra en el percentatge requerit, i fer servir un 90% de productes de proximitat de les zones més properes a la comarca, entre altres.

Vinculat a un conjunt d'activitats anuals

El distintiu 'Restaurant Verge Extra' estarà vinculat a un conjunt d'activitats anuals com són les Jornades de Producte Verge Extra, la Mostra Gastronòmica de les Garrigues i la vinculació en esdeveniments culturals i turístics que tenen lloc a la comarca durant l'any.

Dins d'aquestes activitats, el 24 i 25 d'abril tindran lloc les primeres Jornades de Producte Verge Extra on els restaurants de la comarca que compten amb el distintiu faran plats i menús vinculats amb OOVE i els productes locals de referència de les Garrigues. A més, els restaurants adherits participaran en l'esdeveniment 'Les Garrigues en Flor', que se celebrarà del 22 de maig al 6 de juny, a través de l'elaboració de plats especials o menús temàtics.

Actualment, ja compten amb aquest distintiu el Restaurant la Placeta d'Arbeca; el Restaurant Hostal Benet i el Restaurant Masia les Garrigues, ambdues de les Borges Blanques; el Restaurant els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, i el Restaurant Ca la Margarida de l'Albi.


Comentaris

envia el comentari