Catalunya Diari

Les Garrigues dobla els allotjaments turístics en els darrers 5 anys

Enguany, l'estand del Consell Comarcal en la 57a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues

En els darrers cinc anys, el nombre d'allotjaments turístics a les Garrigues s'ha doblat, passant de 22 establiments l'any 2014 als més 45 el 2020, amb unes 450 places disponibles en total, repartides entre hotels, turisme rural i habitatges d'ús turístic.

A aquest creixement constant en el temps ha contribuït l'aposta clara del Consell Comarcal de les Garrigues per donar a conèixer la comarca, tant des del punt de vista dels seus productes agroalimentaris, com pels seus encants patrimonials, culturals, gastronòmics, paisatgístics, de natura i qualitat de vida. Tots aquests elements són avui en dia motius per fer turisme i visitar les Garrigues.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Seguir treballant per la dinamització turística de la comarca

En la línia de seguir treballant per la dinamització turística de la comarca, enguany, l'estand del Consell Comarcal en la 57a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues (les Borges Blanques del 17 al 19 de gener) està dedicat als allotjaments turístics de la comarca, amb dades de l'evolució al llarg dels anys, una breu història del turisme a la zona i un recull fotogràfic dels diferents establiments turístics existents.

Tradicionalment, les Garrigues ha estat una comarca poc coneguda des del punt de vista turístic, però aquesta nova manera de mirar la comarca ha despertat en la gent d'arreu la curiositat per visitar les Garrigues, la qual cosa ha fet despertar una nova oportunitat econòmica complementària a l'activitat agrícola de la zona. És per això, que el sector turístic és ja una alternativa de creació de llocs de treball directes i indirectes a la comarca.

Activitats relacionades amb la gastronomia i els espais culturals

Paral·lelament als establiments, es treballa des de les institucions i les empreses en les propostes i activitats que poden fer les persones que visiten la comarca, com activitats relacionades amb la gastronomia, espais culturals, experiències vinculades amb l'oli, entre altres, que han d'ajudar a consolidar el sector turístic de les Garrigues.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari