Catalunya Diari

La comarca lleidatana que forma al jovent perquè treballin durant l'estiu

El programa d’activitats estivals que ofereix l’Oficina Jove estrena el projecte 'Prepara’t' per donar eines al jovent per començar a treballar en les anomenades feines d’estiu

Treballar a l'estiu és una bona oportunitat per al jovent que busca posar el peu en el mercat laboral i en molts sectors hi ha puntes de feina que han de cobrir-se. Amb aquesta premissa, l'Oficina Jove de les Garrigues estrena el projecte formatiu Prepara't en el marc del programa d'activitats d'estiu encarat a donar eines a les persones joves que comencen a treballar en les anomenades "feines d'estiu".

El projecte, adreçat a majors de 16 anys amb l'ESO finalitzada i tindrà lloc del 4 al 29 de juliol, consistirà en quatre càpsules formatives: auxiliar d'oficina, cura d'infants, auxiliar de cambrer/a i cuina i auxiliar de supermercat; on es treballaran a més de les competències específiques del sector, les competències laborals, digitals i es faran diverses visites a empreses.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquesta és una de les activitats que l'Oficina Jove de les Garrigues està preparant per oferir opcions de lleure i formatives a més de 300 persones joves de la comarca durant els mesos d'estiu. Aquestes accions tenen per objectiu ajudar els i les joves a formar-se durant els mesos estivals, així com fomentar la relació del jovent entre municipis.

Imatge de joves treballant a les Garrigues
Les Garrigues formarà els joves de la comarca per facilitar-los l’accés al món laboral en feines de temporada d’estiu | LleidaDiari.cat

Curs de monitors i monitores de lleure

Aquestes accions arrencaran amb el curs de monitors i monitores de lleure, del 27 de juny al 13 de juliol, adreçat a joves majors de 18 anys. Està impartit per la Fundació Verge Blanca i el Consell Comarcal de les Garrigues en subvencionarà una part. L'alumnat que superi el curs, obtindrà el diploma i carnet de Monitor/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil expedit per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, titulació reconeguda a nivell estatal.

Seguiran amb el camp de treball municipal, impulsat per l'Ajuntament de les Borges Blanques i inclòs dins del projecte Brigada Jove, que consisteix en la combinació d'activitats d'educació en el lleure com ara tallers, manualitats i jocs amb activitats de voluntariat per a la millora i arranjament d'espais públics de les Borges. Es durà a terme del 4 al 15 de juliol, durant els matins, i està adreçat a joves de primer a quart d'ESO del municipi.

S'impulsaran setmanes del jovent

Durant tot l'estiu, s'impulsaran setmanes del jovent, plenes d'activitats, amb la col·laboració de diferents ajuntaments de la comarca. L'objectiu d'aquestes jornades és cohesionar als i les joves de les Garrigues i fer-los participar en el si del mateix municipi. Es faran tallers, xerrades i activitats d'oci, salut, sexualitat, igualtat, LGTBI, entre altres.

I per acabar, durant diferents caps de setmana d'estiu, es recupera el campionat de futbol sala on hi participen diferents pobles de la zona sud de les Garrigues i del Segrià. Amb aquesta acció es vol recuperar l'esperit de joc en equip i fomentar les relacions entre municipis.


Comentaris

envia el comentari