Catalunya Diari

Les Garrigues participa en el «Benvinguts a Pagès» amb 2 rutes per la comarca i 14 explotacions agrícoles

Una activitat gratuïta per gaudir en família, conèixer de primera mà com es produeixen els aliments
Imatge de «Benvinguts a Pagès»
Imatge de «Benvinguts a Pagès» | Ll

Aquest cap de setmana, 9 i 10 de juny, té lloc l'activitat «Benvinguts a Pagès», una iniciativa que es fa a tot Catalunya per apropar el món rural a la població i que ha arrelat a la comarca de les Garrigues, que enguany compta amb catorze explotacions que hi participen, dotze més que en l'edició de 2017. Es tracta d'una activitat gratuïta per gaudir en família, conèixer de primera mà com es produeixen els aliments que arriben a taula i tastar els productes de la terra. En concret, a les Garrigues els visitants podran gaudir de l'oli d'oliva verge extra, el vi, el cava, les herbes aromàtiques, la mel, la fruita seca, les verdures i hortalisses i els bolets.

 

A més, enguany s'estrenen les «Rutes Benvinguts a Pagès» per conèixer diferents indrets de Catalunya en el marc de l'activitat. A les Garrigues hi ha dues de les set rutes que es fan a Catalunya: la Ruta Les Garrigues-Segrià Sec. Cultura de l'oli, pedra seca, pintures rupestres i molt mes i la Ruta Les Garrigues. Olis, vins i paisatges de secà.

 

Alguns restaurants de la comarca també se sumen al «Benvinguts a Pagès» i ofereixen menús especials durant el cap de setmana amb plats típics de les Garrigues elaborats amb productes de proximitat. I també hi participen diferents allotjaments de la comarca on poder passar el cap de setmana i fer un seguit d'activitats complementàries per conèixer les Garrigues.

Imatge del celler Mas Blanc i Solé
Imatge del celler Mas Blanc i Solé | LleidaDiari.cat

 

Imatge d'un dels cellers que es podrà visitar

 



Comentaris

envia el comentari