Catalunya Diari

La Generalitat aportarà 3,5 milions d'euros anuals als estudis d'INEFC-Pirineus

El grau, especialitzat en esports de natura, s'impartirà a la Seu d'Urgell el curs 2021-22 i preveu acollir 400 alumnes

Pla general d'un grup d'alumnes d'INEFC acabant de fer una activitat esportiva
El grau, especialitzat en esports de natura, s'impartirà a la Seu d'Urgell el curs 2021-22 i preveu acollir 400 alumnes | LleidaDiari.cat

La Generalitat aportarà 3,5 milions d'euros anuals als futurs estudis de l'INEFC-Pirineus un cop el Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE) d'especialització en esports de natura estigui en «ple funcionament» i aculli uns 400 alumnes.

Així, es preveu que aquesta inversió es faci a partir del quart o cinquè any de la seva implantació a la Seu d'Urgell. Aquest dimecres ha tingut lloc, de forma telemàtica, la signatura del conveni que permet formalitzar l'impuls d'aquesta formació que es començarà a impartir el curs 2021-22, un any més tard del que estava previst. La intenció és que les classes es facin al Centre Cultural Les Monges durant els primers dos anys i que, posteriorment, es traslladin a un edifici de nova planta.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

És un projecte estratègic per tot el país

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha afirmat que l'INEFC-Pirineus és un projecte estratègic per tot el país i suposarà una «gran oportunitat» pel territori, tant des del punt de vista de la formació com en l'àmbit de la promoció econòmica. A més, ha assegurat que, amb la signatura del conveni que permet el seu impuls, s'està posant «la primera pedra" de cara a «liderar la formació en els esports de muntanya».

Mentre, el secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, Gerard Figueras, ha explicat que els estudis contribueixen a reforçar «el rol de l'esport com a motor econòmic i de dinamització del territori" i que més de 9.000 persones han cursat estudis d'INEFC a Catalunya des de l'obertura del primer centre d'aquest tipus l'any 1975. Per la seva banda, el seu director, Jordi Solà, ha dit que aquesta formació pretén adquirir un caire de «referència» tant en l'àmbit nacional com estatal i internacional.

La voluntat és que l'INEFC-Pirineus s'ubiqui en un edifici propi de nova planta

La voluntat és que l'INEFC-Pirineus s'ubiqui en un edifici propi de nova planta, en un emplaçament encara per concretar, a partir de l'any 2023, segons ha detallat l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, que ha destacat que el projecte «revitalitzarà el Pirineu amb l'activitat més sostenible que existeix: la natura i l'esport». Mentre, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que l'objectiu és «transformar el futur campus en el centre nacional sobre el qual pivoti la formació en excel·lència dels esports de natura».

D'altra banda, el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, ha dit que la institució s'ofereix a treballar tant en l'organització docent com en aspectes de preparació dels espais on es duran a terme els estudis, entre d'altres. A més, ha destacat que l'acte de la signatura del conveni simbolitza l'aposta «pel coneixement i per transformar el territori», a més de per «crear, retenir i atraure talent». Finalment, també ha volgut emfatitzar que amb la posada en marxa d'aquesta formació a la Seu d'Urgell, adscrita a aquesta universitat, es fa un pas més cap a la seva «descentralització».


Comentaris

envia el comentari