Catalunya Diari

La Generalitat promet desplegar en els mesos vinents la seva delegació a l'Alt Pirineu

La consellera de Presidència es reuneix amb els alcaldes de la muntanya de Lleida

La consellera de la Presidència del Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha anunciat des de Tírvia, a la comarca Pallars Sobirà, el desplegament de la delegació del Govern a l'Alt Pirineu «pels pròxims mesos» alhora que responia a la petició de les presidències comarcals de l'Alt Pirineu i la sindicatura d'Aran, de poder participar en la redacció de les lleis de muntanya i territorial. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Vilagrà ha reconegut igualment els trets diferencials de les comarques de muntanya i ha afirmat que els governs locals han de participar en la redacció d'aquestes lleis. El Govern buscarà els canals adequats perquè aquesta participació es pugui donar, ha afegit la consellera. Vilagrà també ha anunciat als alcaldes i ha dit que s'ha de respectar les necessitats del territori i les seves cocapitalitats.

La consellera, durant la seva visita, ha apuntat que serà el territori qui haurà de validar les direccions territorials que caldrà desplegar a la zona i que es considerin més adients. La consellera de la Presidència ha destacat que les visites a les comarques i les reunions amb els alcaldes dels diferents municipis i altres representants del territori ajuden a conèixer de primera mà les realitats de les diferents comarques i vegueries. Vilagrà ha insistit que «no es pot tractar igual a qui és diferent», destacant la complexitat pel que fa a l'orografia i la meteorologia del Pirineu. La titular de la Presidència ha insistit en la importància d'un «debat territorial real» en què «el Pirineu hi participi i sigui escoltat».

La consellera de Presidència, al Pallars Sobirà, el 19 de novembre del 2021
La consellera de Presidència, al Pallars Sobirà | LleidaDiari.cat

Per a la consellera, els Fons de cooperació local de Catalunya han de servir per contribuir al reequilibri territorial i aportar recursos als municipis més petits per aturar el despoblament. Millorar les carreteres i ampliar el desplegament de fibra òptica són dos dels reptes d'aquests petits nuclis que els alcaldes han traslladat a Vilagrà.

De camí a Tírvia, al Pallars Sobirà, la consellera s'ha aturat a la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, per conèixer de la mà del seu alcalde, Marc Baró, els estudis de muntanya que s'estan fent. Vilagrà ha reconegut que es tracta d'un projecte "molt interessant" i s'ha compromès a potenciar-los i buscar sinergies.
 


Comentaris

envia el comentari