Catalunya Diari

Les Germanes Clarisses del Convent del Sant Crist de Balaguer elaboren un sabó fet amb mel

El producte està fet de forma artesanal, només amb mel, sabó de glicerina i essència de lavanda, i pretén ser l’alternativa natural al gel hidroalcohòlic

Les Germanes Clarisses del Convent del Sant Crist de Balaguer han presentat un sabó amb mel elaborat a mà, que esdevé una alternativa natural al gel hidroalcohòlic. El sabó, amb el nom "Sabó del cel, sabó de mel", ja es pot adquirir a la pàgina web www.alemany.com i als comerços de proximitat.

Amb l'eslògan 'un sabó com Déu mana', està fet únicament amb mel i sabó de glicerina i essència de lavanda de l'empresa lleidatana Aromes de Can Rosselló i fa honor a la tradició monàstica de fer sabó.

El sabó, que es va elaborar durant el confinament, suposarà una sortida econòmica per les Germanes Clarisses, que han vist reduïts els ingressos de la botiga del convent arran del tancament derivat de la pandèmia.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El producte l'elaboren artesanalment les nou monges que resideixen al convent, que combinen aquesta tasca totalment manual, amb la vida contemplativa. 'Persones, no robots'. L'aposta d'Alemany per la humanització de la producció

Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, amb les Germanes Clarrisses del Convent del Sant Crist de Balaguer
Les Germanes Clarisses del Convent del Sant Crist de Balaguer elaboren un sabó fet amb mel | LleidaDiari.cat

L'aposta per la humanització dels processos de producció

Precisament aquesta tasca manual, entronca amb un dels valors essencials de Torrons i Mel Alemany: l'aposta per la humanització dels processos de producció, enfront de l'automatització que la marca promou amb el lema 'Persones, no robots'. Aquesta decisió ha fet que fixi i mantingui la seu de l'empresa a Os de Balaguer, al peu del Montsec.

De fet, Alemany compta amb l'ajuda externa d'un equip format per 60 persones d'Ilersis Shalom, la Fundació Aspros, La Torxa i l'Estel de Balaguer, quatre entitats lleidatanes del tercer sector de les Terres de Lleida, que s'afegeixen a les 25 persones que treballen al seu obrador d'Os de Balaguer. Aquestes persones s'encarreguen de l'etiquetatge i de la manipulació dels productes.

Alemany reivindica i abandera un moviment humanitzador per a les empreses, enfront dels robots, en el qual es pugui visualitzar una alternativa viable a les màquines, que alhora promou la inclusió social del col·lectiu de les persones amb discapacitat.

 

Sobre Torrons i Mel Alemany

Empresa familiar de cinc generacions, ubicada al peu del Montsec, al petit poble d'Os de Balaguer (La Noguera). Es dedica a l'elaboració de torrons de forma artesanal i a la selecció de mels en origen arreu de l'Estat espanyol.

És l'empresa més premiada en l'àmbit estatal als premis Great Taste Awards, considerats els Oscar de l'alimentació delicatessen. Molt vinculada amb el tercer sector, ocupa 60 persones de Centres Especials de Treball (CET) de les Terres de Lleida, fruit de la seva aposta per la no robotització i la humanització i el seu compromís amb el territori Montsec.

El projecte 'L'Univers Alemany 'Art, cultura, humanitat' resumeix els valors de l'empresa, que promou la mel com el dolç natural. Una de les seves apostes és la pol·linització de l'opinió pública amb la introducció de la mel en diferents productes, com en el cas de la campanya #lamelhipintamolt.


Comentaris

envia el comentari