Catalunya Diari

Gerri de la Sal implantarà un nou sistema de recollida de residus porta a porta

L’objectiu principal d’aquest canvi de model de recollida és augmentar els índexs de recollida selectiva

La recollida porta a porta consisteix a dipositar els residus davant del domicili o activitat, dins d'un cubell, per tal que el servei municipal els reculli en uns dies i hores determinats per a cada fracció.

Aquest sistema de recollida ha demostrat ser una eina eficaç per aconseguir una millor recollida selectiva de residus, així com per aprofundir en la conscienciació de la ciutadania sobre la problemàtica dels residus i la seva correcta segregació i gestió.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'ajuntament de Baix Pallars va aprovar per unanimitat en el Ple de data 27/7/2020 iniciar els tràmits per a la implantació de la recollida porta a porta al nucli de Gerri de la Sal. Des de l'Ajuntament de Baix Pallars i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà creuen que és una bona oportunitat per avançar en la correcta gestió dels residus municipals permetent així assolir les Directives Europees de gestió de residus pels anys vinents.

Imatge d'una reunió al Museu de la Sal de Gerri
Gerri de la Sal implantarà un nou sistema de recollida de residus porta a porta | LleidaDiari.cat

Augmentar els índexs de recollida selectiva

L'objectiu principal d'aquest canvi de model de recollida és augmentar els índexs de recollida selectiva a la vegada que es redueixen les tones de residus enviades a l'abocador, un camí més per mitigar els efectes del canvi climàtic i construir una societat més respectuosa amb el medi ambient.

El Museu de la Sal de Gerri de la sal va acollir el passat 28 d'agost una sessió informativa presencial on van participar l'alcaldessa del municipi de Baix Pallars, Anna Sentinella, Francesc Giró i Fontanals, director de Planificació Estratègica de l'Agència de Residus de Catalunya, Carlos Isus Castellarnau, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Marc Sans i Sans, Tècnic del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, on van participar una setantena de persones.

Durant aquests dies previs a la implantació s'estan repartint els kits necessaris per portar a terme aquesta recollida i informant els habitants de Gerri del correcte funcionament d'aquest sistema.


Comentaris

envia el comentari