Catalunya Diari

Golmés inicia la campanya de promoció del consum de fruita entre els més petits

L'objectiu és arribar a prop de 600 infants de les comarques de Lleida

Imatge de l'inici de la campanya a Golmés
Imatge de l'inici de la campanya a Golmés | LleidaDiari.cat

Prop de 600 nens i nenes de tres a catoeze anys de les comarques de Lleida participaran durant el mes de juliol en la campanya Disfruita-la a l'estiu de tastos de fruita dolça. La campanya ha començat aquest matí a les Piscines de Golmés i ha comptat amb la presència de Rosa Perelló, vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega; Jordi Calvís, alcalde de Golmés; Jaume Pedrós, coordinador territorial de Lleida d'Unió de Pagesos, i Joan Borda, coordinador comarcal de l'Urgell d'Unió de Pagesos, a més d'altres sindicalistes.

Disfruita-la a l'estiu són degustacions guiades de fruita dolça de temporada (nectarines, cireres, peres o albercocs) dirigides als infants que participen en les estades d'estiu, en un ambient lúdic i de gaudi de les activitats durant les vacances. Enguany, hi haurà vuit tastos als municipis Golmés (Pla d'Urgell), Vallfogona de Balaguer (Noguera), Rosselló (Segrià), el Soleràs (Garrigues), Solsona (Solsonès), Anglesola (Urgell), Torà (Segarra) i Talarn (Pallars Jussà). Les sessions de tastos inclouen l'espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d'animació La Cremallera, que exposarà als nens les propietats i els beneficis de la fruita.

  

  

Els nens i nenes que participen en les degustacions reben la carmanyola amb forma de poma Disfruita-la perquè l'utilitzin per guardar i transportar peces de fruita durant les activitats d'estiu. També reben un díptic per a les famílies amb consells d'ús de les carmanyoles i suggeriments per fomentar el consum de fruita entre els infants. La iniciativa pretén implicar, així, les famílies en la responsabilitat de donar fruita a la canalla.

Aquest és el cinquè any que s'organitza Disfruita-la a l'estiu a les comarques de Lleida. La campanya Disfruita-la va començar el 2005 i, des d'aleshores, hi ha participat cada any una mitjana de 5.000 infants de primària de tota Catalunya. L'objectiu principal de Disfruita-la a l'estiu és promoure el consum de fruita dolça entre nens i joves a través d'una metodologia pràctica que cerca restablir l'hàbit de menjar fruita en l'entorn familiar.


Comentaris

envia el comentari