Catalunya Diari

Golmés tindrà l'únic auto cinema de Catalunya

S'inaugurarà dissabte amb una pel·lícula sorpresa i part de les entrades es destinarà a la lluita contra la covid-19

Pla obert on es pot veure el terreny on s'ubicarà el primer auto cinema de Catalunya
Golmés tindrà l'únic auto cinema de Catalunya al costat de la ja desapareguda discoteca Big Ben | LleidaDiari.cat

El primer i únic auto cinema de Catalunya estarà situat a Golmés, al costat de l'antiga discoteca Big Ben (Pla d'Urgell) i s'inaugurarà dissabte dia 30 de maig a les vuit del vespre amb una pel·lícula sorpresa que s'apunta que podria ser 'Joker'.

La iniciativa es preveu com una «activitat extraordinària, excepcional i temporal ateses les circumstàncies actuals», segons l'alcalde del municipi, Jordi Calvís, que ha afegit que l'objectiu és «activar la restauració a la zona». Es farà tots els divendres i dissabte de juny i preveu reunir més de 200 vehicles per sessió amb una pantalla de 10 metres d'amplada. Les entrades tindran un cost de 5 euros i un 20% dels beneficis es destinaran a la lluita contra la Covid-19.

Amb el suport de l'empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc

La iniciativa d'aquest auto cine ha nascut de la mà de l'Ajuntament de Golmés i el restaurant Resquitx, amb el suport de l'empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc. L'auto cine ha estat presentat aquest dimarts i serà una instal·lació única a Catalunya que funcionarà tots els divendres i dissabtes del mes de juny amb un horari de projeccions habitual entre les vuit del vespre i les deu de la nit.

Amb un aforament de fins a 200 cotxes, es preveu que 400 persones puguin gaudir de la programació en cada sessió, amb una selecció de pel·lícules clàssiques i d'altres de més recents. Alguns dels títols que es podrien projectar són 'Joker', 'Tauró', 'Indiana Jones' o clàssics de Disney El projecte té com a objectiu reactivar l'oci a la comarca del Pla d'Urgell i ajudar a lluitar, al mateix temps, contra la Covid-19, amb una aportació d'un 20% del preu de l'entrada a les necessitats dels serveis sanitaris de la comarca. Les entrades es podran adquirir a través del web del restaurant Resquitx www.resquitx.com/autocine i costaran 5 euros per persona.

L'espai comptarà amb dues 'food truck'

L'auto cinema també permetrà als usuaris fer una activitat que normalment no es pot fer en una sala de cinema convencional, com és sopar. El que es pretén és combinar la possibilitat de veure cinema en una pantalla gegant i la comoditat de fer-ho en la intimitat i seguretat del vehicle propi. En aquest sentit, l'espai comptarà amb dues 'food truck', on es podran adquirir entrepans, hamburgueses i patates així com refrescos. A més, en acabar la pel·lícula s'organitzaran altres activitats paral·leles, com ara concerts al jardí del Restaurant Resquitx.

Els 'drive-in' o 'auto cines' van adquirir la seva fama durant la dècada dels 50 del segle passat als Estats Units, quan més de 4.000 sales d'aquestes característiques es repartien per tot el país. Aquest concepte de cinema permet veure una pel·lícula en una pantalla gegant des del cotxe amb la comoditat d'adequar el volum del so del film als gustos personals a través de la ràdio del cotxe. A més, i tenint en compte la situació actual de crisi sanitària, l'activitat permet mantenir seguretat i distanciament social a l'aire lliure.

L'activitat també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mollerussa, que cedirà material urbà i de Mollerussa Comercial, que ajuda en l'organització aportant patrocini d'entre els seus socis. A més, totes les entitats col·laboradores es faran ressò de la programació a través de les xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari