Catalunya Diari

El Govern impulsa una campanya per animar l'estudiantat universitari a vacunar-se abans de l'inici de curs

L'objectiu és augmentar el percentatge de població universitària vacunada per tal de garantir la màxima presencialitat als campusw

El Govern ha iniciat una campanya entre l'estudiantat universitari animant-lo a vacunar-se contra la Covid-19 per tal d'augmentar el percentatge de població jove que disposi de la pauta completa de cara a l'inici del pròxim curs 2021-2022 i garantir així la màxima presencialitat als campus catalans, fixada enguany fins al 70 %, segons el Pla sectorial aprovat pel PROCICAT.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El Departament de Recerca i Universitats, en suport a la campanya ja en marxa del Departament de Salut, difon en els perfils de les xarxes socials adreçades a l'estudiantat universitari tota la informació necessària perquè demanin cita aquestes vacances d'estiu per vacunar-se. 

Imatge de la biblioteca buida del campus de ciències de la salut, el dia 1 d'abril de 2020.
El Govern impulsa una campanya per animar l'estudiantat universitari a vacunar-se abans de l'inici de curs | LleidaDiari.cat

Mateix procès de vacunació

El procés de vacunació per al col·lectiu de joves és exactament el mateix que per la resta de la ciutadania. Mitjançant el web es pot demanar dia, hora i lloc per vacunar-se i fer-ho en qualsevol dels punts habilitats. Durant aquest mes d'agost, també és possible vacunar-se sense cita prèvia, en punts de vacunació habilitats arreu del país.
 

A més, en el cas que sigui necessari, serà possible rebre la segona dosi en  4-5 punts establerts arreu del territori. De totes maneres, per contribuir al bon funcionament i organització dels punts de vacunació, ja que és una tasca molt complexa, es recomana que la segona dosi de la vacuna s'administri en el mateix lloc on s'ha posat la primera. Actualment, als joves de 16 a 29 anys se'ls està administrant la vacuna de Pfizer/BioNTech-Comirnaty o de Moderna/Lonza-Spikevax.
 

Des del passat 6 de juliol, quan es va obrir la convocatòria d'aquesta franja d'edat, i fins al 6 d'agost, 1 de cada 2 joves d'entre 20 i 29 anys ja porta com a mínim una dosi de la vacuna i un 20,8 % la pauta completa. Pel que fa als joves d'entre 16 i 19 anys, les xifres són molt similars: 54,3 % amb primera dosi i 18,7 % ja tenen la pauta completa de vacunació.
 

Des del Departament de Salut es remarca la importància que aquest col·lectiu més jove arribi a les aules amb la pauta completa de vacunació. És fonamental la implicació d'aquesta franja d'edat, d'entre 16 i 29 anys, per tal d'arribar a la immunitat de grup, minimitzar els efectes de la pandèmia i iniciar el curs acadèmic amb més seguretat.


Comentaris

envia el comentari