Catalunya Diari

El Govern aprova canvis en els aforaments en les competicions esportives i l'oci nocturn

Així i tot, hi ha d'altres mesures que seguiran vigents

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, canvis en les mesures de contenció davant la Covid-19 a Catalunya.
 

La nova resolució, que entrarà en vigor aquest divendres 22 d'octubre i tindrà una vigència de quinze dies, introdueix novetats en els aforaments en les competicions esportives i el sector de l'oci nocturn.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Concretament, s'amplien els aforaments en instal·lacions esportives interiors, que fins ara era del 80%, passa al 100%. D'altra banda, l'aforament de l'oci nocturn interior i assimilats passa al 80% amb certificat COVID, quan fins ara era del 70%.
 

Les mesures s'enviaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, atès que l'ús del certificat COVID requereix de l'aval judicial previ.
 

Continuarà vigent, com fins ara, la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 01.00 hores i les 06.00 hores, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22.00 hores i les 06.00 hores. El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques.

Pla mig d'un grup de joves que balla amb mascareta a la pista de la discoteca Flashback de Salou
El Govern aprova canvis en els aforaments en les competicions esportives i l'oci nocturn | LleidaDiari.cat

Salut podrà donar informació sobre vacunació covid-19 a les escoles

El Parlament ha validat el decret llei que, entre altres mesures, autoritza el Departament de Salut a donar informació sobre vacunats de covid a les escoles. El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, ha defensat que el decret permet garantir la màxima presencialitat dels alumnes que tenen la pauta completa de la vacunació.
 

I és que, en cas de positiu a la seva classe, aquests no s'hauran de confinar i podran anar amb normalitat al centre educatiu. El conseller ha afegit que el decret incorpora el «deure de secret i confidencialitat» de la informació.
 

Concretament, el decret convalidat pel Parlament en modifica un d'anterior, el 41/2020 de 10 de novembre. Cambray ha explicat que el decret anterior ja preveia donar informació a les escoles sobre el resultat de proves diagnòstiques i que ara, amb el nou decret, s'amplia la informació incloent l'estat de vacunació tant d'alumnes com de personal de les escoles.
 


Comentaris

envia el comentari