Catalunya Diari

El Govern autoritza el traspàs de la gestió de l'estació d'esquí de Boí Taüll a FGC

Garanteix així l'obertura de les instal·lacions de les quals depenen uns 140 llocs de treball directes, i 300 indirectes

Pla obert on es pot veure un dels telecadires de l'estació d'esquí de Boí Taüll
El Govern autoritza el traspàs de la gestió de l'estació d'esquí de Boí Taüll a FGC | LleidaDiari.cat

El Govern ha autoritzat el traspàs de la gestió de l'estació d'esquí de Boí Taüll, d'Actius de Muntanya a FGC. En aquest sentit, l'Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya, SA, (AVANÇSA), adscrita al Departament d'Empresa i Coneixement, transmetrà de forma gratuïta la seva participació en la societat Actius de Muntanya, SA, corresponent al 100% en el capital, a favor de FGC, adscrita a Territori i Sostenibilitat.

El valor d'aquesta transmissió serà de 13.166.286,33 euros. Així, el Govern garanteix l'obertura de l'estació d'esquí la temporada 2020-21, fet que suposa un element clau en l'activitat econòmica a la Vall de Boí i a l'Alta Ribagorça, ja que en depenen uns 140 llocs de treball directes i més de 300 d'indirectes.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El Consell Executiu ha aprovat el contingut del Pla de transitorietat 2020-2030 de l'estació d'esquí i esports d'hivern i de muntanya de Boí Taüll al grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El Govern també ha autoritzat AVANÇSA a condonar i cancel·lar el préstec participatiu concedit a Actius de Muntanya, SA, per un import d'1,2 milions d'euros així com per aplicar la quantitat d'1,5 milions d'euros de romanent de tresoreria de l'exercici 2019 a Actius de Muntanya, SA, per reposar el dèficit d'explotació de la temporada 2019-2020.

Dos anys de gestió que han mantingut l'activitat econòmica

La societat Actius de Muntanya és la propietària de l'estació d'esquí de Muntanya situada a la Vall de Boí que va ser adquirida en execució de l'Acord de Govern aprovat el 23 de desembre del 2014. Els actius de l'estació es van arrendar a la societat Promocions Turístiques de la Vall, SA, fins al 30 d'abril del 2019. Però, el 8 de novembre del 2018 Promocions Turístiques de la Vall va renunciar unilateralment al contracte d'arrendament del qual era titular i, per tant, a la prestació del servei.

Per a la gestió de la temporada 2019-2020, el Govern va aprovar el 12 de novembre del 2019 l'Acord de Govern que permetia a les empreses públiques Actius de Muntanya, SA, i FGC formalitzar un conveni de cooperació en la direcció de la gestió de l'estació d'esquí de Boí Taüll durant la temporada 2019-2020. El conveni determinava que la titularitat de l'activitat de l'estació d'esquí continuaria sent d'Actius de Muntanya i s'ocuparia de les relacions amb els treballadors, col·laboracions mercantils, proveïdors, empreses subministradores d'energia i també amb les administracions públiques.

La decisió

Per la seva part, Ferrocarrils col·laborava en la direcció de gestió de l'activitat de l'estació d'esquí i tenia l'encàrrec d'elaborar un pla de viabilitat de la gestió i explotació del negoci així com un pla d'inversions que havia de lliurar al Govern en acabar la temporada 2019-2020. El Govern, d'acord amb el pla de viabilitat, va proposar a FGC que fos el nou titular de l'explotació.

Després de l'experiència en la gestió conjunta al llarg de la temporada 2019- 2020, i tenint en compte l'avaluació tant econòmica com jurídica de totes les possibles opcions de traspàs de la gestió de l'estació a Ferrocarrils, els òrgans de govern d'AVANÇSA i de FGC, un cop estudiat el Pla de viabilitat elaborat per experts independents, han acordat que la millor opció de transmissió de l'estació d'esquí és l'assumpció de la titularitat del capital i de la direcció i el control de la gestió i l'explotació de l'estació per part de FGC, segons ha informat el Govern.


Comentaris

envia el comentari