Catalunya Diari

El Govern fa una crida als pagesos a llaurar els camps davant l'onada de calor

La consellera d'Acció Climàtica i Agenda Rural adverteix del perill «més rellevant» dels últims 18 anys

El Govern ha fet una crida als pagesos aquest dilluns perquè llaurin els camps davant l'arribada de l'onada de calor que «ha afavorit els incendis tant de Grècia com d'Itàlia», amb un perill que serà molt «extrem».
 

Per aquest motiu, ha demanat que es tingui «màxima prudència a la ciutadania», així com també demana la «implicació de tothom».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, ha advertit en una piulada que es tracta de la situació de perill «més rellevant dels últims 18 anys», amb una sequera molt alta, una humitat baixa i temperatures a l’entorn dels 40 graus

Imatge d'un termòmetre en plena onada de Calor
El Govern fa una crida als pagesos a llaurar els camps davant l'onada de calor | Arxiu

Molta precaució a Ponent i Catalunya Central

De fet, aquest dilluns Protecció Civil ja va emetre un avís derisc per calor d'altes temperatures de cara als propers dies de dimecres i dijous d'aquesta setmana; encara que segons el Servei Meteorològic de Catalunya, tot indica que l'onada de calor continuarà en dies posteriors.
 

Davant d'això, Protecció Civil recomana beure molta aigua, evitar exposar-se les hores de més sol i estar en llocs climatitzats quan faci més calor.
 

A més a més, es preveu que l'episodi meteorològic es noti sobretot dimecres a les comarques de la demarcació de Lleida i dijous també a la Catalunya Central.

Recomanacions

Davant la situació de risc per l'onada de calor, es recomana a la població, sobretot del Ponent i de la Catalunya Central i en especial a la més vulnerable a aquest risc: persones majors de 75 anys, malalts crònics, persones discapacitades físiques/psíquiques, indigents, així com persones que queden desemparades i exposades directament als efectes de la calor que segueixin les indicacions pertinents com mantenir fresca la casa amb les persianes baixades en hores de sol, les finestres obertes durant la nit, encendre ventiladors, aires condicionats, anar a llocs amb aire...
 

En cas de ser a l'exterior de casa, es recomana sempre buscar l'ombra al carrerevitar sortir al migdia que és quan fa més calor, portar una gorra o barret per protegir-se del sol i utilitzar roba lleugera i no ajustada, també es recomana mullar-se la cara i la roba per refrescar-se, vigilar els trajectes de cotxe a les hores de més sol i limitar l'activitat física intensa.

Finalment també es recomana beure molta aigua, si és fresca millor, i sucs de fruita, refrescar-se sovint, i no prendre ni begudes alcohòliques i intentar evitar els menjars calents.


Comentaris

envia el comentari