Catalunya Diari

El Govern defensa la candidatura als JJOO d’Hivern al Pirineu

El director general de Polítiques Ambientals sosté que la «decisió seria una altra» si se celebressin d’aquí a 50 anys

El director general de Polítiques Ambientals, Antoni Ferran, sosté que el 2030 «encara hi haurà neu» al Pirineu i defensa la candidatura als JJOO d’Hivern del 2030.  En una entrevista al ‘Via Lliure’ de Rac1, Ferran ha reconegut que des de fa anys han notat una pèrdua de neu i ha assegurat que «la decisió seria una altra» si se celebressin d’aquí a 50 anys.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons el director general de Polítiques Ambientals, els efectes del canvi climàtic ja no es poden revertir a curt termini i que cal centrar-se en el mitjà i llarg termini tot canviant el paradigma i les rutines. De fet a parer seu, hi ha temps per reformular el sistema i cal entendre-ho com «una oportunitat» per canviar «la nostra relació amb l’entorn»
 

Ferran ha considerat que mentre s’aplica el canvi de model, cal gestionar la transició i no desaprofitar cap oportunitat perquè «tothom ha de poder continuar portant un plat a taula». Amb tot, ha advertit que les moltes de les alertes que ha fet darrerament el Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic de l’ONU (IPCC) ja fa temps que estan tenint lloc, com la pèrdua de sorra a les platges o de neu.
 

Davant d’això ha demanat més recursos materials i econòmics pel departament d’Acció Climàtica, dirigit per la consellera Teresa Jordà.

Imatge de dos esquiadors
El Govern defensa la candidatura als JJOO d’Hivern al Pirineu | Baqueira Beret

Les diputacions donen suport a la candidatura

Les diputacions de Catalunya han expressat de forma conjunta el suport a la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona per al 2030.
 

«És bo per a les comarques pirinenques però també per al conjunt del país, per la incidència i la imatge que pot donar de Catalunya», ha assenyalat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha posat en valor la «importància» de poder acollir aquest esdeveniment i ha exposat que caldrà veure de quina manera hi poden intervenir i col·laborar les diputacions per fer-ho possible.
 

D'aquesta manera s'han pronunciat els presidents de les quatre diputacions després de la reunió mantinguda aquest dimarts a la Diputació de Lleida. 


Comentaris

envia el comentari