Catalunya Diari

El Govern estudia el toc de queda i les noves restriccions entraran en vigor en breu

Plaja afirma que l'executiu no decidirà si demana el confinament nocturn fins que els serveis jurídics s'hi pronunciïn

El Govern preveu que les noves restriccions que van ser anunciades aquest passat dilluns per tal d'intentar frenar l'expansió de la covid-19 entrin en vigor abans d'aquest cap de setmana. La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, ha detallat que «amb molta probabilitat» les mesures començaran a ser efectives en un parell de dies a Catalunya.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per una altra banda, Plaja no ha pogut escapar del debat que suscita la possibilitat que el govern «té sobre la taula» de demanar també al TSJC que s'autoritzi un confinament nocturn, com ha passat a diversos municipis del País Valencià. Sense voler entrar en detalls, la portaveu ha reiterat que després de l'aval judicial a València, els serveis jurídics segueixen preparant un informe al respecte que podria marcar la decisió del Govern sobre la possible petició d'un toc de queda com el dels valencians.

Plaja es pronuncia sobre el toc de queda i anuncia que «ho tenen sobre la taula». Imatge del 12 de juliol.
Plaja es pronuncia sobre el toc de queda i anuncia que «ho tenen sobre la taula» | LleidaDiari.cat

Sobre el toc de queda

Així doncs, les restriccions ja anunciades, entrarien en vigor aquest divendres a la nit i els establiments ja haurien de tancar a les 00.30 hores i les reunions no podran superar el límit de deu persones. De fet, no han entrat ja en vigor perquè s'està a l'espera que el TSJC dictamini sobre la restricció del número de gent que s'hi pot trobar, després que aquest migdia el Govern hagi presentat la petició al jutjat.

Respecte al toc de queda, segons Plaja, la decisió del TSJCV «aplana el camí» perquè el Govern s'ho plantegi més seriosament. Però amb tot, no dóna tampoc per fet que s'hagi d'acabar reclamant el toc de queda. «Esperem la valoració del gabinet jurídic», ha dit, tot admetent que quan l'informe estigui a punt, es reunirà la comissió delegada per a la covid-19 i estudiarà si val la pena impulsar aquesta mesura restrictiva i que el TSJC s'hi pronunciï. «Tenim al davant dies i dies, i mesures i mesures, perquè el que es planteja pel que fa al virus no és un estiu fàcil», ha avisat la portaveu.

«Les mesures es prenen amb la finalitat de tallar i minimitzar al màxim la transmissió del virus», ha dit Plaja, que ha demanat a la ciutadania que, mentre no entrin en vigor les noves mesures, la gent actuï «com si s'haguessin aplicat ja», apel·lant així un cop més a la «responsabilitat personal».


Comentaris

envia el comentari