Catalunya Diari

El Govern farà «pressió» perquè l'Estat construeixi nous accessos a l'AP-2 a Lleida

El delegat a Lleida vol una bona xarxa d'infraestructures al voltant de l'aeroport d'Alguaire per connectar amb el país

El Govern s'ha sumat a la reivindicació feta la setmana passada de la Diputació de Lleida per crear nous accessos a l'AP-2 al tram que transcorre pel Segrià i les Garrigues per tal de fer-la més permeable ara que és gratuïta.
 

Així ho ha afirmat el delegat de l'executiu a Lleida, Bernat Solé i ha remarcat que faran «pressió» al govern espanyol ja que l'autopista és seva i és a ell a qui pertoca aquesta responsabilitat. Solé també ha reclamat una bona xarxa d'infraestructures per carretera i tren al voltant de l'aeroport de Lleida – Alguaire, per tal que estigui ben «connectat» amb el país.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Una setmana després de l'alliberament de peatges, Bernat Solé ho ha celebrat com una bona notícia però ha recordat que ara es dóna una oportunitat perquè l'AP-2 no només sigui un bon eix de connexió entre Lleida i el port de Tarragona sinó perquè la seva gratuïtat també «reverteixi al territori».
 

En aquest sentit, coincideix amb l'estudi presentat per la Diputació de Lleida que reclama 4 nous accessos entre el Segrià i les Garrigues, i la millora d'un cinquè ja existent.
 

El delegat a Lleida vol una bona xarxa d'infraestructures al voltant de l'aeroport d'Alguaire per connectar amb el país
El delegat a Lleida vol una bona xarxa d'infraestructures al voltant de l'aeroport d'Alguaire per connectar amb el país | LleidaDiari.cat

L'aeroport de Lleida – Alguaire

D'altra banda, el delegat del Govern ha assenyalat en relació a l'aeroport de Lleida – Alguaire, que necessita una bona xarxa al seu voltant per poder estar connectat amb el país. Solé ha apuntat que hi ha l'eix de la Val d'Aran amb l'autovia que, a dia d'avui només arriba a Alfarràs.
 

Així mateix, ha afegit que el sistema ferroviari requereix una inversió important i per això el Govern està treballant amb el Pla de rodalies Lleida que hauria d'estar enllestit entre el 2023 i el 2024. 
 

Pel que fa a l'activitat de l'aeroport, Solé ha comentat que el Govern està obert a treballar cap a «totes direccions», ja sigui la industrial com la comercial. D'aquesta manera, assegura que de la mateixa manera que els vols comercials es van vincular al món de la neu, ara es podria fer una aposta per relacionar-los amb el sector agroalimentari. En qualsevol cas, Solé reconeix que a dia d'avui l'interès per l'aeroport passa pels sectors de la formació, el manteniment d'aeronaus i la investigació en el camp aeroespacial, i ha assegurat que disposen de «bons indicadors» de l'interès d'empreses vinculades a posicionar-s'hi i buscar oportunitats.


Comentaris

envia el comentari