Catalunya Diari

El Govern torna a habilitar «hotels refugi» per allotjar els turistes positius de covid-19 de l'estiu

L'Executiu habilita dos hotels a Barcelona i Girona i en busca a Tarragona i Lleida

El Govern torna a habilitar els «hotels refugi», que s'utilitzaran per allotjar els turistes que donin positiu en la covid-19 i els seus contactes durant la seva estada a Catalunya aquest estiu.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les ciutats de Barcelona i Girona ja disposen d'aquest tipus d'allotjaments; d'altra banda, a les demarcacions de Tarragona i Lleida també s'espera que es pugui replicar l'acció. A Barcelona, l'hotel refugi serà el Tres Torres Atiram, mentre que a Girona serà l'Hotel Peninsular.

El Govern torna a habilitar els «hotels refugi», que s'utilitzaran per allotjar els turistes que donin positiu en la covid-19. Imatge de l'1 d'abril de 2020.
El Govern torna a habilitar els «hotels refugi», que s'utilitzaran per allotjar els turistes que donin positiu en la covid-19 | LleidaDiari.cat

El cost és a càrrec de la Generalitat

El cost de les estades en aquests hotels anirà a càrrec de la Generalitat. Amb aquests hotels, l'Executiu pretén oferir espais per aïllar possibles turistes positius durant l'estiu a Catalunya.

«Així, els clients afectats sortiran de l'àmbit de l'establiment en què estaven allotjats per seguir el tractament i fer els aïllaments oportuns», informen des del Govern en un correu electrònic al sector hoteler. Per altra banda, la mesura també respon a la voluntat de l'executiu «d'estar al costat del sector hoteler i evitar que aquests s'hagin de fer càrrec de gestions complexes».

En cas que un turista mostri símptomes de covid-19, l'establiment on s'allotgi haurà d'aïllar-lo a la seva habitació i trucar al 061 o al Centre d'Atenció Primària (CAP) més proper per donar la informació i que aquests li facin un seguiment. Si finalment el turista o afectat, dona positiu en covid-19, haurà de ser traslladat a un hospital o a un dels hotels habilitats per procedir al seu tractament. El canvi d'establiment s'haurà de fer en taxi i anirà a càrrec del client.

Pel que fa als contactes estrets de la persona afectada, el Govern apunta que és probable que les autoritats determinin que ha de fer un període d'aïllament, i en aquest sentit, assenyala que aquest també es farà a un 'hotel refugi' per tal de poder controlar-ho i evitar l'expansió de la pandèmia.

Si el turista afectat està passant l'estada a un apartament o un habitatge d'ús turístic, serà possible fer l'aïllament sense necessitat de traslladar-se a un altre allotjament si està vacant durant els següents dies. En aquest cas, en canvi, l'allargament de l'estada anirà a càrrec del particular.


Comentaris

envia el comentari