Catalunya Diari

El Govern limita activitats d'oci i agrícoles a 279 municipis pel risc de foc

Les mesures estaran vigents durant cinc dies des de la publicació de la resolució, prevista per aquest vespre

El Govern ha cancel·lat les acampades i rutes del lleure juvenil, així com també ha suspès les activitats esportives en el medi natural i també l'activitat agrícola amb maquinària, a excepció de la recollida de fruita, entre les 10.00 i les 20.00 hores en 279 municipis de 24 comarques de Catalunya pel risc d'incendi.
 

Codi Telegram

En aquests, en risc 3 del Pla Alfa, també s'ha suspès el transport en zona forestal i els treballs en línies elèctriques no essencials, així com el manteniment i les obres en infraestructures i vies, exceptuant el que indiqui Trànsit.
 

Tampoc es podrà accedir amb mitjans motoritzats al medi natural, a excepció dels residents i treballs inajornables. Les mesures estaran vigents 5 dies a partir de la publicació de la resolució, prevista per aquest vespre.

tractor
El Govern limita activitats d'oci i agrícoles a 279 municipis pel risc de foc | Unsplash

Crida a la responsabilitat pel risc de foc

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avisat que l'onada de calor que afectarà Catalunya a partir d'aquest dimecres suposa un «perill extrem d'incendis».
 

«Ens enfrontem a uns dies crítics», ha assegurat Aragonès en una piulada a Twitter, on ha afegit que el Govern prendrà mesures i intensificarà els mitjans per prevenir i lluitar contra el foc. Amb tot, el President ha fet una crida a la ciutadania perquè actuï amb responsabilitat.

Per la seva banda, la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha admès que el risc és el més elevat dels últims 18 anys, i que l'onada de calor que afecta Grècia i Turquia ve cap a Catalunya. «Si un incendi crema, el podem apagar i fer-hi front. Si són molts, serà molt difícil», ha avisat. 

Crida als pagesos de Catalunya

El Govern també ha fet una crida als pagesos aquest dilluns perquè llaurin els camps davant l'arribada de l'onada de calor que «ha afavorit els incendis tant de Grècia com d'Itàlia», amb un perill que serà molt «extrem».
 

Per aquest motiu, ha demanat que es tingui «màxima prudència a la ciutadania», així com també demana la «implicació de tothom».

Precacuió al Ponent i a la Catalunya Central

De fet, aquest dilluns Protecció Civil ja va emetre un avís de risc per calor d'altes temperatures de cara als propers dies de dimecres i dijous d'aquesta setmana; encara que segons el Servei Meteorològic de Catalunya, tot indica que l'onada de calor continuarà en dies posteriors.
 

Davant d'això, Protecció Civil recomana beure molta aigua, evitar exposar-se les hores de més sol i estar en llocs climatitzats quan faci més calor.
 

A més a més, es preveu que l'episodi meteorològic es noti sobretot aquest dimecres a les comarques de la demarcació de Lleida i dijous també a la Catalunya Central.


Comentaris

envia el comentari