Catalunya Diari

El Govern desplegarà 220 nous quilòmetres de fibra òptica a Ponent que arribaran a 34 nous municipis

L'operació està valorada en 14 MEUR amb l'objectiu de connectar més de 260.000 habitants durant el 2022

El Govern té previst començar aviat les obres per desplegar 220 nous quilòmetres de fibra òptica a la vegueria de Ponent. Actualment hi ha 233.000 habitants connectats en aquestes comarques i amb aquest projecte se n'hi sumaran 30.000 més.

La fibra arribarà a 34 nous municipis i segons ha explicat el vicepresident Jordi Puigneró cada vegada cal fer major inversió per arribar-hi, ja que són petits i distants. Per aquest motiu el pressupost serà de 14 MEUR i també es connectaran 7 nous polígons que se sumaran als 31 ja connectats. El projecte es desenvoluparà durant el 2022 perquè segons Puigneró, la fibra és un «instrument fonamental» contra el despoblament i no es pot deixar només «en mans del mercat» aquest procés.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha recordat que la passada legislatura es va fer un esforç important per intentar fer arribar la fibra a totes les capitals de comarca del país. Es va aconseguir amb totes menys amb el Pont de Suert, tot i que ja està tot preparat i ara l'executiu està a l'espera del permís de Foment per poder passar els cables pel port de Perves.

Eixamplar la fibra el 2022 dobla el pressupost de la legislatura passada

Ara segons el vicepresident, es «redobla l'aposta» i el pressupost per eixamplar la fibra el 2022 dobla el de la legislatura passada. Segons Puigneró, s'ha pogut comprovar que la fibra és important, no només per a la nova «economia digital» sinó també per serveis com l'educació, la salut i l'oci, entre d'altres. Per aquest motiu, se situa com un «gran instrument» per la lluita contra el despoblament i pera tant a favor del repoblament i l'arrelament. Amb la fibra es pot fixar laboralment la gent al territori, ha remarcat.

En aquest sentit, Puigneró ha assenyalat que no es pot deixar només en mans del mercat el desplegament de la fibra i per això el Govern vol tenir un paper actiu en el desplegament. L'objectiu és que també tinguin oportunitats els petits operadors i no només els grans.


Comentaris

envia el comentari