Catalunya Diari

La gran jornada del bestiari festiu se celebrarà a Cervera el 16 de novembre

L’humorista Peyu serà el presentador de la gala dels Premis “BEST” que tindrà lloc al Paranimf de la Universitat

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

Quatre dracs, un griu, una au fènix i, fins i tot, una quimera. Totes aquestes bèsties i més ballaran pels carrers de Cervera el pròxim dissabte 16 de novembre en la celebració de la gran festa del bestiari festiu: el Festivitas Bestiarum.

Des de dos quarts de quatre de la tarda fins a les nou del vespre, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha preparat tres actes, oberts a tots els públics, com són: una cercavila, una gala d'entrega de premis i una encesa de lluïment que duran a terme més de deu bèsties d'arreu del país.

Set reconeixements a la difusió del bestiari

Quin ha estat el millor acte amb bestiari que s'ha organitzat aquest any? Quines han estat les iniciatives de comunicació més potents? Tal com indica el seu nom en anglès, els Premis "BEST" premien les millors pràctiques que s'han dut a terme l'últim any per mantenir i difondre el bestiari festiu.

En total, dissabte 16 de novembre s'entregaran set premis que prèviament han estat designats per un jurat. Quatre d'ells distingiran un personatge públic, una entitat, una iniciativa de comunicació i una empresa per la seva contribució a la cultura popular.

Els altres tres guardons recauran en tres associacions que aquest 2019 hagin organitzat algun acte destacable. La gala, que en aquesta sisena edició serà presentada per l'humorista Peyu, començarà a dos quarts de set de la tarda al Paranimf de la Universitat de Cervera. Totes les persones que vulguin assistir-hi han d'enviar una sol·licitud en el següent enllaç: https://www.festivitasbestiarum.cat/invitacions/.

Una festa plena de pirotècnia

Cada any, cap a finals de novembre, l'Agrupació del Bestiari prepara una gran festa que serveix com a cloenda de la temporada forta d'actes de cultura popular. La jornada s'anomena Festivitas Bestiarum i cada edició s'organitza a la ciutat que és designada Capital de la Cultura Catalana. La data, a més, coincideix moltes vegades amb la celebració del Dia Europeu del Bestiari Festiu, que se celebra cada 24 de novembre.

El pròxim dissabte 16 de novembre més de deu bèsties d'arreu de Catalunya recorreran el centre històric de Cervera. A dos quarts de quatre de la tarda hi haurà una plantada de figures de bestiari a la plaça Major. Més tard, a les cinc, començarà una cercavila de bestiari tranquil i de pirotècnia que recorrerà els carrers Major i de Santa Anna i acabarà a la plaça Universitat. Per acabar, a partir de les vuit del vespre, després de la gala dels Premis "BEST", es farà una encesa i una ballada de lluïment que anirà a càrrec de les colles participants. 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari