Catalunya Diari

La Granadella acull la 28a edició del 'Festival de Música Popular i Tradicional Catalana' durant l'agost

L’esdeveniment, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, prendrà totes les mesures de seguretat enfront de la Covid-19

La Granadella, municipi de les Garrigues, serà, del dia 20 al 22 d’agost, la capital de la música popular i tradicional amb la celebració de la 28a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana.
 

Aquest esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de la Granadella, amb el suport de la Diputació de Lleida. Comptarà amb actuacions a l’aire lliure a la Plaça de la Vila amb aforament limitat i es prendran mesures de seguretat adaptades a la Covid-19. Totes les activitats i concerts són gratuïts.
 

L’acte de presentació es va celebrar dilluns al matí a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la participació del diputat Joan Gilart, acompanyat d’Atzara Noguera, alcaldessa de la Granadella, i Elena Llauradó, tinenta d’alcaldessa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les actuacions musicals aquest any inclouran més concerts respecte de la passada edició. Començaran el divendres 20 d’agost a les 22.30 hores amb havaneres del grup l’Espingari; dissabte al migdia a les 13.00 hores hi haurà l’actuació d’Electrogralla, mescla de música d’arrel tradicional i actual, i transformació sonora; a la tarda, a les 18.30 hores, hi haurà l’espectacle familiar: De poetes, cançonetes; i al vespre a les 22.30 hores cançons populars i de taverna amb Julivert; diumenge al matí hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània; a la tarda a les 18.30 hores, cançons i romanços amb Jaume Arnella i Rafel Salla; i diumenge a les 20.00 hores hi haurà l’actuació 25 anys composant entre violins i dones, amb Les Violines.

La Granadella acull la 28a edició del 'Festival de Música Popular i Tradicional Catalana' durant l'agost. Imatge del 16 d'agost.
La Granadella acull la 28a edició del 'Festival de Música Popular i Tradicional Catalana' durant l'agost | LleidaDiari.cat

Es recuperen altres activitats

En aquesta nova edició es recuperen les activitats impulsades pel teixit associatiu del municipi: la Cursa de les Pedretes el dissabte a les 11.30 hores; la Cursa de la Cordera el dissabte a les 17.30 hores, amb pòdium femení i masculí; diumenge a les 10.00 hores el XVI Concurs de Bitlles Vila de la Granadella; i la Fira de productes artesanals a la Plaça de la Vila.
 

D'altra banda, divendres a les 19.00 hores es farà una presentació de Mengem Garrigues juntament amb un tastet de productes a l’Antic Dipòsit, davant del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya; i divendres i dissabte hi haurà visites gratuïtes, amb reserva prèvia, al Museu de l’Oli de Catalunya, ubicat a la Cooperativa de la Granadella.
 

En la seva intervenció, Gilart ha afirmat que «és tot un goig poder ja gaudir d’una certa activitat i sortir de la monotonia que hem tingut fins ara. És important que els nostres veïns i veïnes puguin anar ja gaudint de la nostra cultura», a la vegada que ha recordat que «des de la Diputació de Lleida es dona suport a tots els actes culturals que es fan arreu del territori».
 

Amb els anys, el Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella ha esdevingut el referent de la música tradicional a Ponent i a Catalunya a l’estiu.


Comentaris

envia el comentari