Catalunya Diari

La Granadella celebra diumenge la 4a edició de «La primera premsada»

Aquesta jornada serveix d’obertura per al conjunt de les festes populars sobre l’oli nou a les terres de Lleida

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Sala de Premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la 4a edició de la festa de «La primera premsada», que tindrà lloc el 4 de novembre a la Granadella. L’acte de presentació ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Eloi Bergós, així com de Carlos Gibert, alcalde de la Granadella; Ramon Barrull, president de la Cooperativa de la Granadella, i Carla Roca, tècnica del Centre de l’oli (CCOC). La jornada de «La primera premsada» està organitzada per l’Ajuntament de la Granadella i la Cooperativa del mateix municipi, i compta amb el suport de la Diputació de Lleida, com ha manifestat el vicepresident Bergós en la seva intervenció, en la qual ha destacat el «valor afegit» que suposa per a la Granadella l’elaboració de l’oli i la celebració d’aquesta jornada especialitzada.

Aquesta jornada obre el calendari de festes populars organitzades amb motiu de l’elaboració del primer oli verd d’aquesta campanya. Entre les activitats de matí, hi ha previstes una cursa i caminada popular, un esmorzar popular de brasa amb l’oli nou, un concurs de gravat ràpid de gran format, un «happening» artístic i una jornada tècnica. Aquesta jornada tècnica, com ha explicat Carlos Gibert, alcalde la Granadella, inclourà tallers pràctics sobre les propietats organolèptiques de l’oli d’oliva arbequina i el seu potencial en la prevenció de malalties cardiovasculars, entre altres. Els actes del matí es clouran amb un dinar popular, amb acompanyament musical i lliurament de premis «La primera premsada». Pel que fa a la tarda, hi ha prevista la representació de l’obra teatral «La taberna dels còmics».

Els actes de la jornada es completaran amb una fira de productes de proximitat i les visites al Museu de l’Oli de Catalunya. A més, entre les novetats, cal destacar que els visitants tindran la possibilitat de viure l’experiència guiada de collir olives de forma tradicional. Per a més informació sobre els actes organitzats en el marc de «La primera premsada», podeu consultar la pàgina web: http://www.culturadeloli.cat/


Comentaris

envia el comentari