Catalunya Diari

La Granja d'Escarp acaba amb les humitats de la seva escola

Les reformes s’han dut a terme durant l’estiu i han donat continuïtat a les que ja es van efectuar l’any passat al centre
Imatge d'una aula
Imatge d'una aula | LleidaDiari.cat

L'Escola Sant Jaume de La Granja d'Escarp ha aprofitat les darreres vacances d'estiu per tal de dur a terme un seguit d'actuacions com a continuació de les que es van realitzar durant l'estiu 2017, tot plegat amb l'objectiu d'acabar amb els problemes d'humitat i millorar les condicions d'ús de les aules del centre. Aquests treballs s'han estructurat en dues fases, una primera de feines de paleta i la segona destinada a millorar les instal·lacions.

 

Pel que fa a la feines de paleta, s'han dut a terme tres actuacions bàsiques. A la primera, s'ha efectuat una reforma interior d'una aula afectada per humitats (contigua a les aules reformades l'any passat), on s'ha enderrocat el paviment i la solera existents, per reparar l'estanquitat perduda afegint aïllament tèrmic i una làmina impermeable sota el nou emmacat de graves i la nova solera de formigó; la segona intervenció ha consistit en el tractament d'humitat en el sòcol perimetral de façana, amb injeccions químiques per generar una barrera a les humitats per capil·laritat; finalment, s'ha procedit a canviar la porta d'accés a l'aula i els revestiments d'acabats de paraments verticals interiors, en l'àmbit de muntatge d'arrimador perimetral amb fusta tractada contra la humitat, pintura de paraments verticals i horitzontals, nou paviment de terratzo amb acabat polit, i ajust dels tiradors de persiana a la nova configuració de revestiments de l'aula.

 

De la mateixa manera, també s'ha procedit a la reparació de les canals interiors de coberta, en l'àmbit de les dues façanes longitudinals mitjançant la neteja de la zona, reposició de peces soltes i trencades i folrat superior de la canal amb folrat de tela asfàltica autoprotegida per a exterior. Respecte a les instal·lacions, s'ha procedit a la reforma de la instal·lació de calefacció de l'aula per desplaçar els acumuladors i procedir a la instal·lació de 23 emissors i acumuladors nous, com també a la reforma de la instal·lació elèctrica per adaptar-la a la nova instal·lació de calefacció.

Una alta aula de l'escola
Una alta aula de l'escola | LleidaDiari.cat

 

 

Aquestes actuacions, amb un cost aproximat de 30.000 euros, suposen la continuació de la millora i reforma de l'edifici escolar, una construcció que, donada la seva antiguitat, requereix actuacions constants per tal de mantenir-lo en condicions d'ús. L'Ajuntament vol agrair la voluntat del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de realitzar aquestes actuacions de manteniment i millora que fan possible la prestació adequada del servei.



Comentaris

envia el comentari