Catalunya Diari

La Granja d'Escarp acull una exposició de diorames de l'artista Francisco Vidal

Rosselló també enllesteix el seu pessebre

Imatge dels diorames
Imatge dels diorames | LleidaDiari.cat

El mestre pessebrista Francisco Vidal Bleda, autor d’una bona col·lecció de diorames nadalencs i fill de la Vallfera, presentarà una mostra d’aquestes peces a la segona planta del Centre Cívic Lo Ball de La Granja d’Escarp, aquest dissabte 22 de desembre a partir de les 11.00 hores. El conjunt de diorames artístics el conformen escenes típiques, com ara les núpcies de Josep i Maria, l’escena de Josep i Maria buscant posada, l’escena central del naixement, o la presentació de Jesús al temple i la fugida a Egipte de la Sagrada Família.

Un altre diorama
Un altre diorama | LleidaDiari.cat

 

Tots aquests diorames han estat guardonats en diverses edicions de concursos de pessebres en la categoria de diorames i es podran visitar durant totes aquestes festes de Nadal al nostre municipi. El dissabte vinent al matí, durant la inauguració de l’exposició, es realitzarà una presentació de les escenes, l’explicació de com Vidal treballa de manera artesana i com fa ús de cada material. Al mateix temps, tots els assistents participaran en el sorteig d’un centre de taula nadalenc elaborat pel mateix mestre pessebrista.

 

El pessebre de Rosselló

Com cada any, el pessebre torna a rebre les visites de tots els veïns de Rosselló, així com dels més menuts de l’Escola Bressol Municipal Pas a Pas. Ubicat a l’entrada de l’Ajuntament de Rosselló, aquest betlem de 15 m2 compta amb unes 150 figuretes de 25 cm cadascuna, pintades a mà, i que va canviant la seva fesomia a mesura que avancem cap a les festes de Nadal. Des de l’Ajuntament de Rosselló es vol agrair a la veïna del municipi que any rere any el cedeix i contribueix a fer Nadal al poble.

Imatge del pessebre de Rosselló
Imatge del pessebre de Rosselló | LleidaDiari.cat

 

  

La il·luminació nadalenca dels carrers de Rosselló recorda la proximitat a aquestes dates tan assenyalades

Comentaris

envia el comentari