Catalunya Diari

Un municipi lleidatà amb 2 positius de Covid-19 és un dels que té les restriccions més severes del país

L'alcalde de la població s'ha queixat que «no és just» el que està patint la població

Vista general del municipi de la Granja d'Escarp, a la comarca del Segrià, el dia 6 d'agost de 2020.
Vista general del municipi de la Granja d'Escarp, a la comarca del Segrià. | LleidaDiari.cat

El municipi de la Granja d'Escarp, a la comarca del Segrià, té avui dia només dos casos actius de Covid-19. I tot i tenir aquestes dades 'positives', la localitat és una de les que té les restriccions més severes de tot el país. El seu alcalde, Manel Solé, exigeix revertir aquesta situació, en considerar que «no és just» el que està patint la població.
 
 
 
 
«El que demanem és proporcionat. La prudència sempre és recomanable en una situació crítica i de possible rebrot, en la que ens trobem els sis municipis del Baix Segre. Només demanem l’equiparació de mesures a altres municipis que també estan en situació crítica i amb una tendència de contagis més preocupant que la nostra». Amb aquestes paraules, l'alcalde de la Granja d’Escarp resumeix gran part del sentir i de la voluntat dels pobles afectats per la negativa del Procicat d’obrir els espais interiors dels establiments dels bars, cafeteries i restaurants.
 
 
 
De fet, Solé, parlant específicament de la Granja d’Escarp, assegura que «en el nostre cas únicament hem tingut sis positius, del març a l’agost. És més, actualment només tenim dos casos actius, i per tant, no és just que se'ns apliquin les restriccions més severes de tot el país». 
 
 
Per motius com aquests, els alcaldes de la Granja d’Escarp, de Segre, Aitona, Seròs i Soses, un cop coneguda la decisió del Procicat, han tornat a enviar-li aquest dijous una nova conjunta en la qual sol·liciten de nou que, «el més aviat possible», es decretin les mesures «necessàries» per tal de permetre, amb les preceptives limitacions d’aforament a les quals obliga l’emergència sanitària, «l’obertura al públic dels espais interiors dels establiments hostalers» dels respectius municipis. 
 
 
 
Cal recordar que els bars, cafeteries i restaurants del Baix Segre continuen amb autorització per servir consumicions i dinars a les seves terrasses, les quals poden ocupar-se només fins a un màxim del 50% del seu aforament i han de mantenir una separació mínima de 2 metres entre taules. Tot plegat succeeix al mateix temps al qual, en virtut de la resolució SLT/1941/2020 de 30 de juliol que va relaxar el confinament estricte de la subcomarca, els establiments hotelers sí que poden veure ocupats els seus espais interiors comuns si no s’ocupa més d’un 50% del seu aforament. Aquesta circumstància, consideren els alcaldes, «fa tot plegat més incomprensible encara pels nostres hostalers».
 
 
A més a més, la limitació es manté durant uns dies als quals coincideixen les setmanes més intenses pel que fa a volum de feina de la campanya de la fruita dolça. «Un nombrós col·lectiu de compradors de fruita i operaris d’empreses auxiliars que, a les hores de més calor de cada dia, no troben cap més alternativa per dinar que les terrasses d’uns establiments hostalers que, tradicionalment, viuen en aquests mesos d’estiu una etapa crucial de l’any pel que fa a volum de negoci i que, a hores d’ara, no poden servir els seus clients com voldrien perquè resulta del tot impossible oferir un mínim confort a una terrassa exterior quan les temperatures arriben fins on ho fan aquests dies», asseguren els alcaldes. 

Comentaris

envia el comentari