Catalunya Diari

Greenpeace celebra que Puigverd de Lleida declari l'emergència climàtica al municipi

L'organització ecologista valora aquest pas del consistori però demana que es tradueixi en mesures concretes

Imatge del poble de Puigverd de Lleida

Greenpeace celebra que l'Ajuntament de Puigverd de Lleida declari l'emergència climàtica al municipi | LleidaDiari.cat

Greenpeace celebra la declaració d'emergència climàtica que ha aprovat l'Ajuntament de Puigverd de Lleida (Segrià) i ho considera una iniciativa «valenta i positiva», però assegura que l'ONG vetllarà perquè sigui «una declaració efectiva i amb mesures concretes» i «o es quedi només en bones intencions».

El consistori va explicar que l'objectiu de la mesura és aportar el seu granet de sorra a la lluita contra la crisi climàtica i la pèrdua de biodiversitat per la qual travessa el planeta, segons expliquen des de Greenpeace. La declaració de l'ajuntament recull aspectes clau com ara la reducció d'emissions a zero l'any 2040, un transició accelerada cap a un sistema elèctric 100% renovable i el foment de modes de transport més sostenibles.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Puigverd de Lleida segueix d'aquesta manera el camí emprès per altres institucions

Puigverd de Lleida segueix d'aquesta manera el camí emprès per altres institucions de Catalunya i de l'Estat a través d'una declaració que pretén ser el tret de sortida cap a un municipi més verd i que situï entre les seves prioritats la salut del planeta i el benestar de totes les persones que habiten a la població.

Segons Greenpeace, l'alcaldessa Sandra Barberà Bosch s'ha compromès a dur a terme una transició energètica cap a un model 100% renovable, reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle a zero per a l'any 2040, la potenciació de modes de transport més sostenibles deixant enrere l'ús del transport privat contaminant o polítiques de residu zero. L'organització ecologista ha participat en el procés de construcció d'aquesta declaració a través del treball de persones voluntàries en el municipi i serà present en l'espai ciutadà que es posarà en marxa amb l'objectiu d'aconseguir que la mateixa no es quedi en una mera declaració d'intencions com ha passat en altres indrets de l'Estat.


Comentaris

envia el comentari