Catalunya Diari

El grup de cosidores inicia la confecció de 100 bates per al CAP de Tàrrega

La nova campanya sorgeix per subministrar aquest tipus de material davant la previsió que es puguin esgotar

Imatge d'una de les bates que confeccionen a Tàrrega
El grup de cosidores inicia la confecció de 100 bates per al CAP de Tàrrega i residències | LleidaDiari.cat

El grup de voluntàries amb màquina de cosir creat per Cartaes, Alba i La Soll que va néixer amb l'objectiu de fabricar mascaretes casolanes començarà aquesta setmana la confecció de 100 bates destinades al CAP de Tàrrega i residències.

La nova campanya sorgeix per subministrar aquest tipus de material davant la previsió que es puguin esgotar les bates d'aquest tipus en els pròxims dies o setmanes. El disseny de les bates ha estat confeccionat per l'atelier targarina Alba Minguella seguint els criteris tècnics que ha sol·licitat el CAP de Tàrrega perquè puguin ser vàlids per al personal sanitari. Així, ja s'han fet diversos testos per establir amb quins teixits i quina composició s'han de fer.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Iniciativa solidària

Per la seva banda, l'Ajuntament de Tàrrega continua col·laborant amb aquesta iniciativa solidària i assumirà el cost del material de la confecció de les bates. Des del consistori també s'està coordinant totes les necessitats de les persones en situació de risc conjuntament amb el grup de voluntaris que ajuda en la distribució.

El grup de cosidores targarines compta actualment amb una vuitantena de membres que durant la setmana passada van elaborar més d'un miler de mascaretes casolanes que s'han distribuït a residències, empreses, entitats i persones en situació de risc que podien requerir l'ús d'aquest material davant la crisi del coronavirus.

Empreses donen material sanitari fetes a mà als hospitals de Lleida

Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida han rebut noves donacions de material per part d'empreses i entitats. Bellesa i Benestar ha fet entrega de 200 granotes de plàstic; el Magatzem del Perruquer ha donat 200 guants, 100 bates, 96 rotllos de paper, 200 gorres i 400 mascaretes, i Arilfrut, 100 bates i 2.700 gorres. Així mateix, l'empresa d'inserció Troballes ha lliurat 1.000 guants, 50 pantalons d'un sol ús i 50 bates, mentre l'AECC–Catalunya Contra el Càncer de Lleida ha fet entrega de 50 mascaretes fetes a mà al Servei d'Oncologia Radioteràpia de l'Arnau.


Comentaris

envia el comentari