Catalunya Diari

El grup lleidatà Krregades de Romanços seran les protagonistes del cicle d’Havaneres de Tàrrega

Organitzat per la Regidoria de Cultura, el cicle d'havaneres i música tradicional també ha comptat amb l'actuació dels Pescadors de l'Escala, el grup Boira i acabarà amb l'actuació de Serra de Marina

Tàrrega segueix oferint propostes musicals per les nits d’estiu. Aquest divendres 13 d’agost arriba el torn del grup lleidatà Krregades de Romanços en el marc del Cicle d’Havaneres i Música Tradicional que actuaran a les deu de la nit a la plaça dels Comediants amb el seu repertori 'De l'oblit a l'escenari' i seran les protagonistes de l'edició d'aquest any.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest cicle musical està organitzat per la Regidoria de Cultura, el cicle d’havaneres i música tradicional també ha comptat amb l’actuació dels Pescadors de l’Escala, el grup Boira i acabarà amb l’actuació de Serra de Marina el proper 20 d’agost als Jardins de l’Ateneu, que oferiran havaneres, sons tradicionals i sardanes.

El grup lleidatà Krregades de Romanços seran les protagonistes del cicle d’Havaneres de Tàrrega. Imatge del 12 d'agost
El grup lleidatà Krregades de Romanços seran les protagonistes del cicle d’Havaneres de Tàrrega | LleidaDiari.cat

Els grups musicals

Krregades de Romanços són un trio format a les terres de Lleidal'any 2010. Des dels inicis, el grup ha recuperat cançons i romanços que han caigut en l’oblit per donar-los a conèixer de nou. Aquesta primera intencionalitat es va anar refermant amb el pas del temps i de seguida el grup es va focalitzar en l’atenció en el repertori lleidatà. Són melodies que connecten amb els orígens. Les Krregades harmonitzen les cançons acompanyant-les d’alguns instruments de percussió de mà així com del violí i l’acordió diatònic.

Els 'Pescadors de l'Escala', són un grup català de l'Escala dedicat a la interpretació d'havaneres, cançons marineres, valsets, cançons napolitanes i cançons de taverna. El grup anomenat Els Pescadors de l'Escala va ser fundat el 1963. El fet més peculiar d'aquests és el nom, el qual no va aparèixer originàriament per designar un grup constituït, sinó que era la denominació genèrica i en minúscula dels cantaires escalencs que durant les dècades dels 40 i 50 els dies que bufaven nords, redossaven les teranyines al port de l’Estartit i les tripulacions a la taverna de «Cal Moreno».

El grup Boira, és un grup de Lleida que es va fundar l'any 1998. Ofereixen un repertori de diferents estils musicals com són les havaneres, valsets, boleros i música tradicionals. Actualment compten amb 4 CD enregistrats que són: «Des del campanar de Lleida», «Retalls», «La mar de dins», i som de l'Oest. Aquest està format per tres veus masculines i guitarra.
 

Finalment, l'últim espectacle serà a carrec del grup Serra de Marina. Compost per sis homes, el grup Serra Marina ofereix havaneres en format a Vilassar de Dalt l'any 2004. Actualment a esdevingut un referent entre els actuals grups Maresmencs. El seu repertori alegre i engrescador, inclou havaneres, cançons marineres i valsets.


Comentaris

envia el comentari