Catalunya Diari

Un grup de veïns del Jussà recull signatures per aturar la construcció d'un mirador de ferro i vidre

El Consell Comarcal ha publicat al DOGC l'aprovació del projecte amb un pressupost de 166.000 euros

Un grup de veïns del Pallars Jussà han iniciat una recollida de signatures per intentar aturar la construcció d'un mirador de ferro i vidre a Roca Regina, al municipi del Castell de Mur, dins el Montsec.

El mirador principal estarà situat on finalitza el camí i sortirà en voladís sobre el Congost de Terradets. Es tracta de la instal·lació d'una plataforma d'11 metres de llargària, en voladís sobre el buit, suportada per dos pilars cilíndrics inclinats. Un segon mirador, més discret, aprofitarà la mateixa roca per formar un balcó protegit sobre el barranc del bosc.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els contraris al projecte creuen que el mirador «malmetrà el paisatge i l'entorn». El Consell Comarcal ha publicat al DOGC l'aprovació del projecte que costarà uns 166.000 euros.
Els contraris a la construcció del mirador creuen que fomenta un tipus de desenvolupament turístic que s'oposa al model de «turisme sostenible» què s'intenta potenciar els darrers anys.

Imatge simulada de com quedaria el mirador a Roca Regina
Un grup de veïns del Jussà recull signatures per aturar la construcció d'un mirador de ferro i vidre | LleidaDiari.cat

Els promotors de la recollida de signatures demanen que s'arregli la pista

Els promotors de la recollida de signatures demanen que s'arregli la pista perquè es pugui accedir a la zona i es faci un bon manteniment dels cartells que anuncien l'indret. Per ells aquest projecte de mirador «malmet el paisatge». A la petició ja s'hi ha adherit prop de 200 persones.

El projecte també preveu la millora dels accessos i camins a la zona. Als miradors s'hi accedirà per un sender circular existent que tindrà origen i final prop de la central elèctrica del nucli de Cellers, vora el túnel de la C-13, on es construirà un punt de trobada amb panells interpretatius del recorregut, la geologia, la fauna i la flora.

La carena de la Roca Regina, de roca calcària i amb unes vistes espectaculars sobre la Conca de Tremp d'una banda i, de l'altra, sobre el Barranc del Bosc, avui dia «suposa un perill per als senderistes a causa de la seva verticalitat i la manca de punts assenyalats», apunta el projecte. Per fer els treballs de construcció dels miradors de la Roca Regina caldrà disposar d'un helicòpter, tant per al transport com pel muntatge. La Diputació de Lleida és l'ens promotor de l'obra i el Consell Comarcal del Pallars Jussà l'ens col·laborador.


Comentaris

envia el comentari