Catalunya Diari

Una emperadriu, una deessa i un vestit de festa guanyen el Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa

La consellera de Cultura presideix la gala, on també es premia una inspiració daliniana en la categoria Emergent’s per a menors de 30 anys

Imatge de la gala dels vestits de paper de Mollerussa | LleidaDiari.cat

La recreació d'un vestit de cerimònia que va lluir l'Emperadriu Maria Feodorovna a Sant Petersburg el 1880, presentat per Llar de Jubilats Joan Bañeres i Cateura d'Alguaire en la categoria d'Època; una peça inspirada en la deessa Sanay de l'Inframón i de l'Alba, ideada per la modista d'Els Arcs, Natàlia Ermakoma en la categoria de Fantasia, i un vestit de festa amb 600 pompons de fil de paper en Moda Actual fet per la modista de Balsareny, Anna Bonals van ser els guanyadors del 56è Concurs de Vestits de Paper, que ha tingut lloc aquest dissabte a la nit al Teatre L'Amistat de Mollerussa.

La gala, conduïda per la cantant Beth Rodergas i en el qual van concursar 74 peces entre les tres categories, va ser presidida per la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, la qual va oferir a Mollerussa tot el suport a aquest certamen únic a Catalunya. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que lluïa una corbata feta en fil de paper elaborada per tres veïnes de la ciutat, va agrair el suport del Govern al concurs i el reconeixement a tota la feina que hi ha darrere. Val a dir que també va assistir a la gala, entre altres autoritats, el director general de l'Agència de Turisme de Catalunya, David Font.

Imatge d'un vestit de paper d'època | LleidaDiari.cat

Altres categories

Pel que fa a la resta de palmarès, en la categoria d'Època el segon premi va ser per la ja premiada Natàlia Ermakova i la seva Dama Misteriosa mentre que el tercer va anar a Vacarisses i va ser per la Comtesa de Galántha, d'Àngels Serrasolses. En Fantasia, el segon premi va viatjar fins a l'Escuela Epyco d'Oviedo i va ser per Maria Menéndez i Juncal Martínez i la Torre de Galatea mentre que el tercer premi se'l va endur Carme Bergines d'Alguaire amb un Veneciano. En la categoria més participada, la de Moda Actual, el segon premi va ser per la modista Josefina Xufre i la seva filla Laia Pon pel disseny de la peça Essència de Gaudí, que va lluir l'altra filla de la modista, la Mireia Pon, qui també es va endur el premi a la millor model que concedeix la revista Pasarela de Asfalto.

Imatge d'un vestit de paper de la categoria Actual | LleidaDiari.cat

El tercer premi d'Actual, va ser per Urban, de la modista d'Amposta, Càndida Pelegrin. Quant a la modalitat Emergent's, nascuda l'any passat amb la voluntat de premiar la creativitat de participants menors de 30 anys, el premi va ser per les també guanyadores del segon premi de Fantasia, Maria Menéndez i Juncal Martínez, d'Oviedo. En aquesta ocasió, per la peça d'inspiració daliniana Lulita Pompon, presentada en categoria Actual. Les guanyadores d'aquest premi atorgat per l'Ajuntament i l'empresa IMCOVEL, es van endur també el premi Agulles per parar un tren atorgat per l'empresa Folch.

Premi al Millor Complement al vestit de Fantasia Fusión

També en aquesta modalitat Emergent's, l'agència de viatges Ilertravel va lliurar el premi al Millor Complement al vestit de Fantasia Fusión, de Mireia Panisello, d'Amposta. Així mateix, el nou premi d'enguany, l'atorgat per l'Escuela Museo d'Origami de Zaragoza per premiar l'aprofitament de les qualitats del paper va ser per la modista de Cambados, Eva Soto i la seva proposta 5+6.

Imatge d'un vestit de paper de la categoria Fantasia | LleidaDiari.cat

En total es van repartir prop de 15.000 euros en metàl·lic, als que cal sumar el Didal d'Or, fet per Àlex Joier i que premia la trajectòria dins el concurs i a l'Agulla d'Or, que va recaure en la Llar de Jubilats Joan Bañeres i Cateura d'Alguaire, així com el concedit per l'establiment Lluna de Drap al millor treball artesà d'agulla que va ser per Jordi Brull, Camarles, i el seu Guerrer del sud.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari