Catalunya Diari

Guerra de pintades a Bellpuig

La tanca publicitària en desús que està ubicada al costat de l'N-II cada dia canvia la seva imatge

Apareix una bandera espanyola sobre el mural amb el lema «Fem República».
Apareix una bandera espanyola sobre el mural amb el lema «Fem República». | LleidaDiari.cat

Bellpuig ha viscut en menys de quatre dies tres pintades diferents en una tanca publicitària en desús que està ubicada al costat de l'N-II, a la sortida del municipi, a la comarca de l'Urgell. Si el cap de setmana passat, La Rubinada, el Casal Popular Independentista de Bellpuig, de la mà dels Comitès en Defensa de la República (CDR) de Lleida, pintaven un gran mural en el qual es podia llegit el lema «Fem República» i una estelada, un dels murals per la república catalana més grossos de Ponent, amb una extensió superior als 470 metres quadrats, dos dies més tard apareixia pintada a sobre una bandera espanyola. Els seus autors van borrar la nit del dimarts al dimecres l'estrella de l'estelada i van pintar dos línies vermelles al damunt, creant així la bandera espanyola sobre el text.

A través del seu compte de Twitter, el CDR denunciava el matí següent l'atac i assegurava noves accions per eliminar la bandera espanyola. En aquest sentit, feia una crida a la participació de voluntaris, al no disposar dels mateixos mitjans que l'anterior vegada.

Repinten el mural independentista

I així va ser. Dimecres al vespre, membres del Comitè de Defensa de la República de Bellpuig han repintat de nou el mural. De moment, s'ha recuperat l'estrella de l'estelada i s'han repintat les línies vermelles de groc, per tapar la bandera espanyola. No obstant, segons han avançat, la idea és pintar-lo de nou perquè recuperi el seu estat inicial i tenir el gran mural com es va aconseguir el cap de setmana passat.

La Rubinada demana voluntaris per poder enllestir de nou el mural.
La Rubinada demana voluntaris per poder enllestir de nou el mural. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari