Catalunya Diari

Guissona entrarà a formar part a partir del gener en el Cicle Gaudí

És un Circuit Estable de Cinema que porta pel·lícules de producció local (recursos i/o bé talent catalans) a una xarxa de 35-40 cinemes del territori

Imatge promocional
Imatge promocional | LleidaDiari.cat

El Cicle Gaudí és un Circuit Estable de Cinema que porta pel·lícules de producció local (recursos i/o bé talent catalans) a una xarxa de 35-40 cinemes del territori. Aquestes pel·lícules són d'estrena molt recent i s'ofereixen a un preu de 4,5 euros. Per tant, durant el pròxim 2019 es projectaran dins a deu pel·lícules catalanes a Guissona. De moment, s'ha definit com a sala de projeccions la Sala de Plens de l'Ajuntament, que compta amb equip de so i pantalla, a l'espera que ben aviat les projeccions puguin traslladar-se al nou edifici de l'Ateneu.

Així doncs, Guissona s'incorporarà al gener en aquest cicle en el qual només hi figuren quatre altres sales lleidatanes: Balaguer, a la Noguera, Cervera, a la Segarra, Mollerussa, al Pla d'Urgell, i Sort, al Pallars Sobirà. Les pel·lícules es projectaran els últims divendres de mes a les 20.30 hores del vespre. Les previstes per aquest primer trimestre són:

  

  

- 'El fotográfo de Mauthasen', dirigida per Mar Targarona, que es projectarà el pròxim 25 de gener

  

  

- 'Petra', dirigida per Jaime Rosales que es projectarà el 22 de febrer

  

  

- 'Entre dos Aguas', dirigida per Isaki Lacuesta, que està prevista pel 29 de març

Gemma Franquesa, regidora de cultura de l'Ajuntament de Guissona, qui des d'un primer moment ha mostrat interès a formar part d'aquest cicle, el veu com una porta d'accés a les propostes cinematogràfiques en els espais de lleure dels vilatans de Guissona.

 

Guissona i la cultura

Els Pets s’han fet esperar cinc anys, però tornen amb una vertadera joia que presentaran davant del públic en un escenari immillorable: el Gran Teatre del Liceu. Han passat cinc anys des del seu darrer enregistrament en estudi, l’'Àrea Petita', sí, però Els Pets ja en duen 33 a dalt dels escenaris. «Cada vegada que fas un disc, és un nou desafiament, perquè penses que ja ho has dit tot i després de tants anys ja tens  una manera de tocar i compondre. El que val la pena de continuar fent cançons és aquest repte d’autosuperar-te, de pensar com ho faràs i anar veient que ho aconsegueixes». Joan Reig explica que anys enrere s’hauria estranyat si li haguessin dit que als 55 anys estaria preparant un nou disc i una nova gira.

L’enregistrament d’aquest disc ha sigut dels més plàcids que recorden, expliquen. Segurament, el fet d’estar a Guissona gairebé tot el mes, en un ambient tranquil i plàcid, propici per a la creació, hi ha contribuït. Ha sigut molt diferent dels processos de gravació de discos anteriors, on els mancava aquest component de convivència conjunta que aquest cop sí que han tingut, i aquest fet els ha unit més del que ja estaven.


Comentaris

envia el comentari