Guissona entrarà a formar part a partir del gener en el Cicle Gaudí

És un Circuit Estable de Cinema que porta pel·lícules de producció local (recursos i/o bé talent catalans) a una xarxa de 35-40 cinemes del territori
Imatge promocional
Imatge promocional | LleidaDiari.cat

El Cicle Gaudí és un Circuit Estable de Cinema que porta pel·lícules de producció local (recursos i/o bé talent catalans) a una xarxa de 35-40 cinemes del territori. Aquestes pel·lícules són d'estrena molt recent i s'ofereixen a un preu de 4,5 euros. Per tant, durant el pròxim 2019 es projectaran dins a deu pel·lícules catalanes a Guissona. De moment, s'ha definit com a sala de projeccions la Sala de Plens de l'Ajuntament, que compta amb equip de so i pantalla, a l'espera que ben aviat les projeccions puguin traslladar-se al nou edifici de l'Ateneu.

 

Així doncs, Guissona s'incorporarà al gener en aquest cicle en el qual només hi figuren quatre altres sales lleidatanes: Balaguer, a la Noguera, Cervera, a la Segarra, Mollerussa, al Pla d'Urgell, i Sort, al Pallars Sobirà. Les pel·lícules es projectaran els últims divendres de mes a les 20.30 hores del vespre. Les previstes per aquest primer trimestre són:

  

  

'El fotográfo de Mauthasen'

  

  

'Petra'

  

  

'Entre dos Aguas'

 

Gemma Franquesa, regidora de cultura de l'Ajuntament de Guissona, qui des d'un primer moment ha mostrat interès a formar part d'aquest cicle, el veu com una porta d'accés a les propostes cinematogràfiques en els espais de lleure dels vilatans de Guissona.

 

Guissona i la cultura

Els Pets s’han fet esperar cinc anys, però tornen amb una vertadera joia que presentaran davant del públic en un escenari immillorable: el Gran Teatre del Liceu. Han passat cinc anys des del seu darrer enregistrament en estudi, l’'Àrea Petita', sí, però Els Pets ja en duen 33 a dalt dels escenaris. «Cada vegada que fas un disc, és un nou desafiament, perquè penses que ja ho has dit tot i després de tants anys ja tens  una manera de tocar i compondre. El que val la pena de continuar fent cançons és aquest repte d’autosuperar-te, de pensar com ho faràs i anar veient que ho aconsegueixes». Joan Reig explica que anys enrere s’hauria estranyat si li haguessin dit que als 55 anys estaria preparant un nou disc i una nova gira.

 

L’enregistrament d’aquest disc ha sigut dels més plàcids que recorden, expliquen. Segurament, el fet d’estar a Guissona gairebé tot el mes, en un ambient tranquil i plàcid, propici per a la creació, hi ha contribuït. Ha sigut molt diferent dels processos de gravació de discos anteriors, on els mancava aquest component de convivència conjunta que aquest cop sí que han tingut, i aquest fet els ha unit més del que ja estaven.Comentaris

envia el comentari