Catalunya Diari

Guissona inicia un projecte per evitar el malbaratament alimentari

L'objectiu de la campanya és tornar a fer valdre la cuina d'aprofitament entre la ciutadania, ja que tradicionalment es practicava a totes les llars

Projecte per evitar el malbaratament alimentari a Guissona
Projecte per evitar el malbaratament alimentari a Guissona | LleidaDiari.cat

El municipi de Guissona ha iniciat un projecte de lluita contra el malbaratament alimentari per arribar a tot el municipi. En els darrers mesos, una educadora ambiental ha estat executant diferents tasques pel municipi amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de lluitar contra el malbaratament alimentari, i és que les dades parlen per si soles.

Segons l'Agència de Residus, a Catalunya es malbaraten anualment 260.000 tones d'aliments en bon estat, i ocasionen a cada ciutadà una despesa de 120 € anuals, a més de l'impacte ambiental derivat de la producció i dels residus que es generen, i de les contradiccions ètiques que implica, donat que amb els aliments que es malbaraten es podrien alimentar 500.000 persones durant el mateix període.

Fulletó informatiu que conté bones pràctiques per evitar malbaratar

La campanya sota el títol 'Malbaratament d'aliments. I tu, que fas per evitar-ho?', contempla editar un fulletó informatiu que conté bones pràctiques per evitar malbaratar, fer visites a establiments per demanar la seva implicació, fer una xerrada adreçada a la població per explicar la problemàtica i exposar consells i trucs que es poden fer a casa i que pretenen que menys aliments siguin desaprofitats.

Paral·lelament s'han realitzat tallers a les escoles del municipi per veure com amb fruita molt madura i aparentment feta malbé, es pot reaprofitar per fer-ne sucs i granissats molt bons i naturals. Altres alumnes han après com fer sabó reaprofitant l'oli de cuina usat i finalment, altres alumnes han après a fer esferificacions (sí, ho heu sentit bé, al més pur estil Ferran Adrià).

L'objectiu de la campanya és tornar a fer valdre la cuina d'aprofitament entre la ciutadania

L'objectiu de la campanya és tornar a fer valdre la cuina d'aprofitament entre la ciutadania, ja que tradicionalment es practicava a totes les llars, però que els nous estils de vida estan deixant de banda. Entre les darreres actuacions de la campanya hi ha prevista una activitat d'allò més innovadora: els alumnes de primer cicle de secundària participaran en un scape room sobre el canvi climàtic, les seves causes i les seves conseqüències.

Projecte per evitar el malbaratament alimentari a Guissona
Projecte per evitar el malbaratament alimentari a Guissona | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari