Catalunya Diari

La Fira de Sant Isidre de Solsona se celebrarà en format reduït i només tindrà expositors de la comarca

La Fira de Sant Isidre de Solsona se celebrarà el cap de setmana del 29 i 30 de maig amb un format reduït, espais perimetrats i controls d'aforament. El certamen ha reduït la majoria de xifres a la meitat i comptarà només amb expositors de la comarca. «Hem concentrat en dos dies un tastet de cada cosa de la fira", explica Joan Codina, conseller de Fires del Consell Comarcal del Solsonès. Un dels plats forts del certamen és la mostra de caps de bestiar on habitualment se n'hi troben uns 600.

Aquest any n'hi haurà 200 a causa de les restriccions sanitàries. En concret, la fira organitzarà 24 actes, es contractaran una quarantena de persones per garantir les mesures de seguretat i hi haurà una cinquantena d'expositors. El pressupost suma 60.000 euros.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Després d'haver-se posposat 15 dies a causa dels mals indicadors de la covid-19 al Solsonès, finalment la Fira de Sant Isidre se celebrarà el cap de setmana del 29 i 30 de maig. Els organitzadors han explicat aquest dijous en roda de premsa que el principal objectiu ha estat dissenyar una «fira segura» i, per això, totes les activitats tindran lloc en recintes perimetrats, amb aforament limitat i controls d'accés. La fira tindrà també un format atípic de dos dies, ja que habitualment en dura tres.

Pla general d'un parell de vaques menjant farratge en el marc de la 65a Fira de Sant Isidre de Solsona
La Fira de Sant Isidre de Solsona se celebrarà en format reduït i només tindrà expositors de la comarca | LleidaDiari.cat

Totes les activitats i expositors es concentraran en punts concrets de la ciutat

Totes les activitats i expositors es concentraran en punts concrets de la ciutat. A la plaça del Camp i al passeig Pare Claret hi haurà els estands d'automoció, industrials i parades d'artesania. Al Camp del Serra s'hi ubicarà la mostra de bestiar oví, vaquí i cabrum, així com els estands de maquinària agrícola. A causa de la covid-19, els organitzadors han decidit anul·lar la fira de les entitats. Per contrarestar aquesta situació, tots els concerts que s'han programat en el marc de l'activitat 'L'hora del vermut' tindran taquilla inversa i els diners recaptats aniran destinats a les entitats socials de la comarca.

Un dels plats forts del certamen és la mostra de caps de bestiar. De fet, la fira de Sant Isidre de Solsona és la primera en caps de bestiar vius de Catalunya. Enguany, però, a causa de les restriccions i a la limitació que els participants només poden ser de la comarca del Solsonès, només n'hi haurà uns 200. Tot el bestiar es concentrarà en un únic envelat de 1.200 metres quadrats i es garantirà un passadís molt ample perquè no es facin aglomeracions. També s'han suprimit les exhibicions.

Pel que fa al pressupost del certamen, enguany serà de 60.000 euros, 30.000 euros inferiors al del 2019. Tot i que la fira s'ha reduït a més de la meitat, la reducció del pressupost no ha estat tan pronunciada, ja que «s'ha hagut de fer un esforç molt important per contractar personal per fer complir les mesures contra la covid-19». A més, s'ha reduït un 50% el preu de les taxes pels expositors.


Comentaris

envia el comentari