Catalunya Diari

Homenatgen els dos lleidatans morts a Aigüestortes a l'Hospital Josep Trueta de Girona

Una seixantena de professionals s'han concentrat a l'entrada del centre per recordar-los

Una seixantena de professionals han participant en l'homenatge a les víctimes d'Aigüestortes, a l'hospital Trueta de Girona, el dia 2 d'octubre de 2020.
Una seixantena de professionals han participat en l'homenatge a les víctimes d'Aigüestortes, a l'hospital Trueta de Girona. | LleidaDiari.cat

Els treballadors de l'hospital Josep Trueta de Girona han homenatjat aquest divendres els seus dos companys morts al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici mentre feien la travessa Carros de Foc. Una seixantena de professionals s'han concentrat a l'entrada del centre per recordar els dos metges de l'Institut Català de Salut de Girona de 27 anys i han guardat un minut de silenci en memòria seva. Arran del succés, els residents del Trueta han aturat els actes de vaga que tenien previstos aquest divendres en protesta per la seva situació laboral i han convocat un altre minut de silenci aquesta tarda davant de la delegació del Govern, a la plaça Pompeu Fabra. Un llarg aplaudiment ha tancat l'homenatge a les víctimes.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Tot i que no eren de la demarcació, els dos metges feien la residència a l'Institut Català de la Salut de Girona. Ella treballava al Centre d'Atenció Primària de Vila-Roja, tot i que dedicava unes hores també a l'hospital Josep Trueta. El seu company, en canvi, sí que era metge resident al centre de referència de les comarques de Girona.
 
Una seixantena de professionals han participant en l'homenatge a les víctimes d'Aigüestortes, a l'hospital Trueta de Girona.
Els professionals van aturar la vaga prevista per celebrar aquest homenatge. | LleidaDiari.cat

 
 
Els equips d'emergència van trobar el passat dijous els cossos dels dos joves després de quatre dies de recerca al Parc Nacional d'Aigüestortes, on se'ls va perdre la pista. Finalment, els van localitzar semienterrats sota una roca al costat de l'Estany Pòdo. Tot apunta que en el camí entre el refugi de Colomers i el d'Amitges es van desorientar i es van intentar resguardar de la neu i el fort vent que bufava a la zona.
 
 
La parella d'excursionistes va començar la Carros de Foc el 22 de setembre i tenien previst tornar a casa el dia 27.

Comentaris

envia el comentari