Catalunya Diari

L'hospital lleidatà que obté el permís per interrompre l'embaràs

El centre pallarès incorpora també el control de les gestants d’alt risc en la seva cartera de serveis

Una dona embarassada tocant-se la panxa amb les dos mans
L'Hospital Comarcal del Pallars obté l'autorització administrativa per realitzar la interrupció voluntària farmacològica de l'embaràs | Pixabay

La Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària (DGORS) del Departament de Salut ha autoritzat l'ampliació de la cartera de serveis de l'Hospital Comarcal del Pallars amb el procediment d'interrupció voluntària de l'embaràs (IVE) per la via farmacològica.

L'hospital, que gestiona Gestió de Serveis Sanitaris, comença a administrar el tractament aquest mes de març per mitjà de l'aliança amb el Servei de Ginecologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, que serà el responsable de prestar el nou servei al Pallars.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A banda de l'IVE farmacològic, la cartera de serveis de ginecologia de l'hospital s'amplia també amb el control de les gestacions d'alt risc. A més, es preveu, en un futur, poder-hi fer les ecografies morfològiques de les vint setmanes, que actualment es realitzen a Lleida.

El primer centre sanitari de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran

D'aquesta manera, l'Hospital Comarcal del Pallars és el primer centre sanitari de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran on s'implementa la prestació d'interrupció voluntària d'embaràs farmacològica. Tanmateix, està previst incorporar-la en els mesos vinents a l'Hospital de Cerdanya i a l'Espitau Val d'Aran, que ja han iniciat els tràmits administratius per a l'obtenció de les corresponents autoritzacions sanitàries.

Paral·lelament, continua obert el procés d'autorització per part de la DGORS a dues clíniques privades de la ciutat de Lleida, per tal de realitzar-hi la interrupció voluntària de l'embaràs per via quirúrgica.


Comentaris

envia el comentari