Catalunya Diari

Els hospitals reobren plantes per atendre pacients amb covid-19 davant l'augment d'ingressos

La majoria són persones d'entre 20 i 45 anys que no entren a l'UCI tot i el quadre greu

Els hospitals de Barcelona (Catalunya) estan veient com el nombre d'ingressos de pacients amb covid-19 es multiplica després que fa uns dies notessin un fort increment a Urgències. De fet, diferents hospitals de la ciutat han començat ja a reobrir plantes per tal d'atendre als pacients de covid.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'Hospital del Mar ha obert una nova planta de covid en quadruplicar-se el nombre de pacients ingressats, amb prop de 40 actualment. També ha hagut de reobrir una planta el Clínic mentre que Sant Pau ha passat de tenir entre 0-2 ingressos al dia a 5-7 i ara té 21 pacients en sala convencional. La majoria tenen entre 20 i 45 anys i, tot i tenir una covid-19 greu, no necessiten ingrés a l'UCI.

Un professional sanitari atén un pacient al nou espai polivalent de l'Hospital de Bellvitge el 26 de gener del 2021
Els hospitals reobren plantes per atendre pacients amb covid-19 | LleidaDiari.cat

717 ingressats a Catalunya

A Catalunya hi ha 717 pacients ingressats a causa de la covid-19, 54 més en les últimes hores, segons la darrera actualització de Salut. En l'últim interval analitzat, del 29 de juny al 5 de juliol, hi havia 575 pacients. La cinquena onada està colpejant l'atenció primària, mentre que els hospitals van començar a notar fa uns dies un fort increment de pacients a Urgències. Ara hi ha 142 pacients crítics a Catalunya; l'1 de juliol, n'hi havia 114, el nombre més baix en els últims mesos. 
 

«La situació és preocupant. Abans teníem entre 0 i 2 ingressos al dia i ara 5, 6, 7. La pressió serà difícil d'aguantar si es manté aquest ritme. Estem molt expectants», afirma el coordinador covid-19 a l'Hospital de Sant Pau, el doctor Pere Domingo. En aquest hospital, hi ha actualment 21 pacients a planta i 8 a l'UCI.
 

A l'Hospital del Mar, l'arribada de pacients amb covid-19 a Urgències ha augmentat molt en els darrers dies. A diferència d'altres onades, la majoria de persones no han d'ingressar, però l'increment ha estat tan fort, que els ingressos s'han acabat multiplicant i s'ha passat en menys de dues setmanes d'una desena de pacients a planta a prop de 40 ara. Per això, han reobert una planta covid-19 que ja havien tancat. A l'UCI, hi ha 13 pacients ingressats i el centre no ha arribat a baixar de 10. «La progressió està sent geomètrica, es multiplica», adverteix. «La situació és complicada. No hi ha prou infermeres i s'ha hagut de reduir activitat per dedicar-se a la covid».
 

A l'Hospital Clínic també han notat un fort increment a Urgències, sobretot de persones joves, i l'augment dels ingressos en els darrers dies els ha portat a reobrir una nova planta. L'Hospital Vall d'Hebron continua amb un lleuger augment de pacients a planta i a les UCI en els darrers dies. La majoria són pacients joves amb una dosi o cap, assenyalen des del centre. 


 


Comentaris

envia el comentari