Catalunya Diari

Els hotelers del Pallars titllen de «terrible» la marxa del Doctor Music

La Diputació de Lleida defensarà les alternatives que es plantegin des del territori i garanteixen que els 200.000 euros que hi havien de destinar no «s'esfumaran»

Pla general de l'esplanada d'Esterri d'Àneu
Pla general de l'esplanada d'Esterri d'Àneu on s'havia de celebrar el Doctor Music Festival | LleidaDiari.cat

Els hotelers i el sector turístic del Pallars ha qualificat la possible marxa del Doctor Music Festival dels prats d'Escalarre al circuit de Montmeló com una «pèrdua terrible». El president de la Federació d'Hostaleria, Josep Castellarnau, ha assegurat que els establiments de la zona tenien el 80% de les reserves venudes, tant al Sobirà com a les comarques veïnes de la Val d'Aran i el Pallars Jussà.

Fonts de la Diputació de Lleida han indicat que des de la institució també estan analitzant aquesta possible marxa del festival i han dit que estaran al costat de les alternatives que es plantegin des del territori. En aquest sentit, han garantit que la partida de 200.000 euros que s'havia de destinar pel Doctor Music «no » i encara que no es faci el festival serà pel territori.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els hotels, cases rurals, càmpings i allotjaments turístics ho tenien tot reservat

Castellarnau ha explicat a l'ACN que els hotels, cases rurals, càmpings i allotjaments turístics ho tenien «tot reservat per al festival i ara de cop i volta això ha canviat perquè se l'emporten». Aquesta marxa suposarà pel Pallars Sobirà l'anul·lació de totes les reserves per als dies del certamen que està programat per l'11, 12, 13 i 15 de juliol als prats d'Escalarre, a la Guingueta d'Àneu. Així mateix, Castellarnau ha assegurat que també es veuran perjudicats els establiments de les comarques veïnes de la Val d'Aran i el Pallars Jussà.

La promotora del Doctor Music no ha comunicat res encara al sector turístic tot i que al seu dia els van demanar col·laboració i es van fer reunions per instar-los a bloquejar les reserves per les dates del festival i també amb anterioritat i posterioritat per acollir tot el personal que hauria de treballar en el muntatge i desmuntatge de la infraestructura prevista per a 55.000 persones. Segons Castellarnau això s'ha traduït amb què els hotels i els càmpings només han pogut garantir un 10% de les reserves als clients habituals, ja que el 90% restant estaven reservades per a Doctor Music. Això suposarà que a principis de juliol hi haurà molt poca ocupació turística a la zona.

Es va posar al mapa mundial el Pallars Sobirà

Castellarnau recorda que quan es van fer les tres primeres edicions del Doctor Music Festival es va posar al mapa mundial el Pallars Sobirà i la publicitat que havia de suposar questa nova edició ara «no es farà i tampoc hi haurà la repercussió per a totes els col·lectius». Castellarnau ha remarcat que el turisme és el principal motor econòmic del territori i molts pagesos tenien llogades les finques per fer el festival. Així mateix, ha assegurat que els petits negocis i els restaurants també es veuran afectats per la marxa del festival.

Es manté la protesta de dissabte per reclamar que el Doctor Music es quedi a Escalarre

La Plataforma que s'ha creat per reclamar que el Doctor Music Festival es quedi a Escalarre ha assegurat que manté la protesta programada per dissabte amb una marxa lenta de cotxes des de Tremp fins als prats on s'hauria de fer el festival. En aquest sentit, han difós aquest dimecres unes imatges crítiques amb el veto de l'Agència Catalana de l'Aigua pel risc d'inundabilitat dels terrenys del festival on es poden veure vaques i vedells pasturant-hi amb flotadors enganxats al cos i a les articulacions per no ofegar-se. En aquest sentit també han gravat un videoclip per criticar els ecologistes d'Ipcena on es poden veure imatges als mateixos prats fent veure que van en barca o fent surf.

La Diputació de Lleida al costat del territori

Fonts de la Diputació de Lleida han indicat que des de la institució estaran al costat de les decisions que es prenguin al territori davant la possible marxa del festival i han indicat que demà dijous seran a la reunió d'alcaldes convocada a Sort amb presència del diputat i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich. Així mateix han anunciat una reunió amb els afectats de forma «immediata». Respecte a la partida econòmica de 200.000 euros que s'havia de destinar per a la celebració de festival, les mateixes fonts han indicat que en cas que no es faci, ''no s'esfumarà'' i caldrà veure que se'n fa però «serà pel territori».


Comentaris

envia el comentari