La Seu comença a identificar l’ADN de les femtes canines a la via pública

Un tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i un policia

Pla general d'un tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i un policia | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha començat el procés d'identificació de l'ADN de les femtes de gos que hi ha a la via pública. D'aquesta manera, s'han recollit les primeres mostres per tal de saber a qui corresponen i, així, poder sancionar als propietaris d'aquestes mascotes. Les sancions per no netejar les defecacions canines van dels 500 als 2.000 euros, segons el lloc on aquestes s'hagin trobat i tal com remarca l'ordenança municipal de tinença i protecció d'animals.

 

El consistori de la capital alt urgellenca ha aconseguit, des del passat mes de juliol, les dades genètiques de 823 exemplars, el que representa un 62 per cent del total dels que estan censats a la localitat.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La primera acció s'ha dut a terme als parterres de la plaça del Camp del Codina

La primera acció de recollida de mostres de femtes de gos s'ha dut a terme als parterres de la plaça del Camp del Codina i als carrers adjacents a aquest entorn de lleure familiar de la Seu d'Urgell. Un operari municipal de Medi Ambient ha estat l'encarregat de fer-ho, acompanyat d'un agent de la Policia Municipal, el qual ha fotografiat la zona on es trobaven els excrements per tal d'incloure-la a l'expedient sancionador contra el propietari.

 

Des del consistori han explicat que a partir d'ara aquesta serà una tasca que s'anirà realitzant permanentment, amb l'objectiu de garantir que la ciutat compta amb un bon estat de neteja i conservació. En aquest sentit, la nova ordenança municipal de tinença i protecció d'animals estableix com a sanció greu, de 500 a 1.000 euros de multa, la no recollida de les defecacions canines de la via pública o de parcs i jardins. Aquesta falta es considera molt greu, de 1.000 a 2.000 euros de sanció, si les femtes es troben en zones de joc infantil, espais on està totalment prohibida la presència de gossos.

Tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Pla general d'un tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell recollint una mostra d'una femta de gos | LleidaDiari.cat

 

 

Campanya 'Ara les caques de gos ja tenen propietari'

La campanya 'Ara les caques de gos ja tenen propietari', que es va iniciar el juliol passat, ha recollit mostres d'ADN de 823 gossos, un 62 per cent dels que estan censats al municipi. En tractar-se d'un tràmit obligatori, la Policia Municipal pot sancionar, amb una multa de fins a 300 euros, a les persones que encara no han aportat les analítiques de les seves mascotes. Des de l'Ajuntament de la capital de l'Alt Urgell han recordat que fins al 30 d'abril es poden facilitar aquestes dades genètiques, tot i que a diferència dels primers mesos, ara el cost l'ha d'assumir el propietari.

 

La identificació dels gossos a través del seu ADN també està servint per poder disposar d'una base de dades actualitzada del Registre Censal d'Animals de Companyia del municipi. De fet, arran de la campanya s'han donat de baixa 308 mascotes i s'han incorporat 279 altes noves. En aquesta línia també va la campanya que començarà en els pròxims dies per donar de baixa del cens caní els gossos que encara es troben inscrits i que, segons hi consta, ja tenen més de 20 anys.

Pla general d'un tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Pla general d'un tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell recollint una mostra d'una femta de gos | LleidaDiari.cat