Catalunya Diari

Bones notícies: L'incendi d'Artesa de Segre no ha escapat del perímetre marcat

El foc de Lladurs, que divendres era un dels que preocupaven, s'ha estabilitzat aquest matí

Els Bombers han posat el que quedava de jornada i durant tota la nit la màxima atenció en l'incendi d'Artesa de Segre a la comarca de la Noguera, que continua cremant sense control, per bé que s'ha aconseguit que no escapés del perímetre de 5.000 hectàrees marcat en l'estratègia d'atac.

 

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El cap dels Bombers, David Borrell, ha indicat que la prioritat del divendres al matí era que els focs actius no es fessin grans, objectiu que ha estat assolit. En el cas del d'Artesa, ha admès que hi ha hagut «moltes dificultats» per aconseguir-ho, però ha celebrat haver-ho pogut fer. Respecte a l'altre incendi que preocupava, el de Lladurs, a la comarca del Solsonès, els Bombers de la Generalitat acaben de donar per estabilitzat el foc forestal. En un principi, estava previst que ho poguessin fer a última hora d'aquest divendres, tot i que al final ha sigut en aquestes darreres hores.

 

 

El cap dels Bombers ha assegurat que l'estratègia de priorització d'atac en els incendis ha estat efectiva, i ha recordat que en tres dies hi podia haver hagut «desenes de milers d'hectàrees afectades» si no s'hagués prioritzat quins calia atacar primer «de manera contundent». Borrell ha assegurat que aquesta serà l'estratègia que se seguirà aplicant en les pròximes hores. En aquest sentit ha indicat que tots els mitjans aeris es desplaçaran aquest matí a Artesa de Segre per continuar preservant que el foc no surti de l'eix de confinament. Borrell no descarta que el foc estigui per sobre de les 2.000 hectàrees cremades.

 

 

També ha indicat que els diversos focs causats per llamps que hi ha hagut durant els tres dies que dura aquest episodi d'incendis ja no són preocupants, perquè, o bé s'han aconseguit apagar, o bé estan perimetrats i no tenen capacitat d'avenç. La previsió meteorològica de dissabte és una mica més favorable que la de divendres, però Borrell ha subratllat que això només vol dir que les condicions «no seran tan dures», i que «en cap cas es pot abaixar la guàrdia».


Comentaris

envia el comentari